Första veckorna av årets älgjakt i Norrland har gått

Senast ändrad: 08 april 2021

I Haparanda-Kalix området sköts tjur M7336 i början av september.

I Gällivare området sköts ko F1900 och tjur M2060 i andra halvan av september.

I Junosuando området sköts tjur M1932 i mitten av september.

I Nordmaling området sköts ko F5894 under andra halvan i september. Därtill blev ko F4387 påkörd av tåget i början av september. 

Förutom dessa fem älgar som bar GPS-halsband, har det dessutom skjutits sex älgar som tidigare varit utrustade med sändare, men där vi har tagit av halsbandet i och med att projektet i dessa områden avslutats. Med hjälp av älgarnas öronmärken kunde vi fortfarande identifiera dessa älgar. Tack till alla jägare som har hört av sig till oss. Ni meddelar viktig information!

Ko F1912 från märkningen i Arvidsjaur området sköts i mitten av september. Extra spännande här – kon har bytt område där hon rör sig emellan; skottplatsen i närheten av Petikträsk i Västerbotten ligger långt ifrån området Malmesjaur norrut längs med Piteälven där vi följde henne mellan 2013-2016. Lärdomen - även vuxna älgar kan antagligen byta område.

Tjurarna M2044 och M2068 från märkningen i Niemisel området sköts i andra halvan av september.

Tjur M2060 från märkningen i Ängesån området sköts i andra halvan av september.

Och sen dök en riktigt gammal bekant upp – ko F848 från Hällnäs området som bar på en sändare under 2005. Hon sköts under andra halvan i september väst om Vindeln.

Sidansvarig: bo-soren.wiklund@slu.se