Vill du också skriva ditt examensarbete hos oss?
Här kan du läsa mer och se listan över tillgängliga projekt - och så klart kan du också komma med egna idéer.
Nyfiken på vad några av våra studenter gör sina examensarbeten om? Kika här.
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
Linda Zetterkvist pluggar till jägmästare och har valt att skriva två examensarbeten hos oss, ett i biologi och ett i skogsvetenskap. På så sätt kan hon sedan ta ut dubbla examen efter avslutad utbildning. Läs mer om Lindas första exjobb nedan!
Mitt namn är Linda och studerar mitt sista år på Jägmästarprogrammet genom att göra två examensarbeten (ett i skogsvetenskap och ett i biologi) på institutionen för vilt, fisk och miljö på SLU, Umeå. Som jägare har jag stort intresse för skog naturhänsyn- därav valet att studera till jägmästare.
Mitt examensarbete är inriktat mot rådjur, älg och kronhjorts rörelsemönster, dels i förhållande till varandras närvaro samt deras val av livsmiljöer, så kallade habitat, i förhållande till beskogade miljöer. Vad gäller habitatval så tittade jag även på om det skiljer sig åt mellan årstiderna, art och tid på dygnet.
Med mitt arbete kom jag fram till att alla tre klövvilts rörelsemönster påverkas av varandras närvaro genom att aktivt välja områden där färre djur av de andra arterna finns. Vad gäller habitatval så visade det sig att den livsmiljö de väljer varierar mellan årstider samt mellan arterna. Habitatvalen såg också olika ut mellan arterna vad gäller natt- och dagaktivitet.
Jag har trivts väldigt bra på institutionen för vilt, fisk och miljö med kunniga och hjälpsamma människor samt likasinnade masterstudenter att umgås och bolla ideer med.
Härnäst börjar examensarbete nummer två i biologi med inriktning mot hur klövvilts aktivitetsmönster ändras i förhållande till varandras närvaro.
Här kan du läsa mer och se listan över tillgängliga projekt - och så klart kan du också komma med egna idéer.
Nyfiken på vad några av våra studenter gör sina examensarbeten om? Kika här.
Prefekt: Göran Ericsson 090-786 8508
Stf prefekt: Frauke Ecke 090-786 8642
Kommunikatör: Susanna Bergström 090-786 82 99
Postadress: Institutionen för vilt fisk och miljö, SLU, 901 83 Umeå
Besöksadress: Skogsmarksgränd, 907 36 Umeå
Fakturaadress: SLU Fakturamottagning, Box 7090, 750 07 Uppsala
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen