Öppet hus

Välkommen till SLU:s digitala Öppet hus. Här hittar du information och inspiration om SLU och våra utbildningar. Ställ gärna frågor i chatten, så svarar vi så snart vi kan. Sajten är tillgänglig till den 1 april.

Träffa forskare och se våra campus

Det här är SLU

Vid SLU finns kunskapen och verktygen för att skapa förändring på riktigt. Vi bidrar till något större och helt livsavgörande. Med utbildning, forskning och miljöanalys skapar vi förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld. Vill du utveckla dina naturkrafter och bli ett hållbarhetsproffs? Välkommen till SLU!

Bland bergen i Mongoliet – Så är det att forska på snöleoparder

Örjan Johansson forskar på snöleoparder på SLU. Han har tillbringat mer än 1000 dygn i de mongoliska bergen, ofta utan kontakt med omvärlden på flera månader. Hör honom berätta om en bra dag på jobbet, hur man märker snöleoparder och varför man inte ska titta på en zombiefilm ensam i ödemarken.

Hur ska vi äta för att rädda vår planet?

Vad innebär det att äta klimatsmart? Är det bättre att äta halloumi än en hamburgare? Och varför borde vi äta mer musslor? Elin Röös forskar på hur den mat vi äter påverkar miljön. Hör hennes tips på hur du kan äta miljösmart och hälsosamt även när du lever på studiebidrag. Det är lättare än du tror!

Kan spindeltråd rädda världen?

Visste du att spindeltråd skulle kunna stoppa en jumbojet i luften? Och att Spindelmannens tråd skulle hålla även utan stunttricks? Anna Rising, professor i veterinärmedicinsk biokemi vid SLU och forskare vid Karolinska institutet, forskar på konstgjord spindeltråd och dess många användningsområden.

Campus Alnarp

Välkommen till SLU i Alnarp, intill Malmö!

Campus Umeå

Välkommen till SLU i Umeå!

Campus Uppsala

Välkommen till SLU i Uppsala!

Upptäck mer

Skugga en student

Vill du veta hur det är att plugga på SLU och höra mer om din drömutbildning? Då ska du skugga en SLU-student. Du kan välja om du vill skugga en student digitalt eller på plats på ett av våra campus. I filmen förklarar studenten Michaela hur en skuggning går till.

Hitta din drömutbildning

Vill du bli ett hållbarhetsproffs och vara med och rädda världen? Med vår kunskap och våra utbildningar kan du bli en del av lösningen för en levande värld. På SLU hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå inom ett stort antal ämnesområden.

Student i labb.

SLU:s studentkårer

Kårlivet kan vara en viktig del av studenttiden. Kårerna arbetar med alltifrån roliga aktiviteter och fester till att vara ett stöd för dig och din utbildning. SLUSS, SLU:s samlade studentkårer, är samarbetsorganet för våra sju studentkårer. Lär känna SLUSS och våra studentkårer!

Studenter på campus Umeå.

#pluggagrönt

Är du intresserad av våra gröna utbildningar? Låt våra studenter inspirera dig till att hitta din drömutbildning inom trädgård och landskap.

#pluggahållbart

Vill du #pluggahållbart? Följ med våra studenter som informerar och inspirerar dig till att hitta din favoritutbildning hos oss. Bli ett hållbarhetsproffs!

#pluggaskog

Är du nyfiken på våra skogsutbildningar? Då ska du hänga med studenterna på #pluggaskog och ta del av det roliga studentlivet!

#pluggadjur

Vill du veta mer om hur det är att plugga på SLU:s djurutbildningar? Följ med våra studenter på #pluggadjur och läs deras roliga inlägg!

#studysustainably

Vill du plugga hållbart på masternivå? #studysustainably ger dig insyn i många av våra masterutbildningar.

#mastersofnature

Hur är det att vara masterstudent på våra skogsutbildningar? Följ #mastersofnature för att ta reda på det!

#greenstudies

Vad gör man som masterstudent på våra "gröna" utbildningar? #greenstudies ger dig alla svaren och bjuder på härliga bilder!

slu.student

Visste du att du kan följa våra studenter på Instagram? Där får du en glimt av hur studentlivet är och hur det är att plugga på SLU.

Det här var intressant, jag vill bli kontaktad av er:

PUL/GDPR

Har du frågor om Öppet hus? 

Fråga på: oppethus@slu.se

Vill du prata utbildningar?

E-post: study@slu.se

Telefon: 018-67 28 00 

Telefontider: måndag 10-12 • tisdag 10-12 • torsdag 13-15

Boka ett möte 

Kontakta oss via telefon eller mejl för att boka ett enskilt möte. Vi erbjuder vägledning via videosamtal eller telefon.

Fråga studievägledningen

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet