Öppet hus

Välkommen till SLU:s digitala Öppet hus 2024. Här hittar du information och inspiration om SLU och våra utbildningar. Onsdagen den 13 mars kommer länkar till liveprogrammet och informationspassen finnas på denna sida. Välkommen!

startsida ew

Programmet för SLU:s digitala Öppet hus 2024 

Vi sänder live mellan kl. 13:00 - 16:00 den 13 mars och du kommer då att få ta del av följande: 

kl. 13.00 - 13.30: SLU:s studenter sänder live från studion i Uppsala. Studenter från olika program och SLU:s olika campus berättar om studentlivet och hur det är att plugga på SLU. 

kl. 13.30 - 14.00: Våra studie- och karriärvägledare berättar om SLU:s program på grundnivå, delar med sig av tips inför ansökan och svarar på de vanligaste frågorna de brukar få. 

kl. 14.00 - ca 15.00: SLU:s program på grundnivå presenteras. Vad innehåller programmet och vad kan du arbeta med efter examen, är exempel på några frågor som besvaras. 

  • Rum 1. Agrar ekonomi, Politices kandidat - hållbar utveckling, Ekonomi - hållbar utveckling.
  • Rum 2. Civilingenjör i miljö- och vatten teknik, Biologi och miljövetenskap, Lantmästare.
  • Rum 3. Djursjukskötare, Veterinär, Etologi och djurskydd, Hippolog.
  • Rum 4. Landskapsarkitekt, Landskapsingenjör, Trädgårdsingenjör odling, Trädgårdsingenjör design.
  • Rum 5. Skogsekonomi, Skogsvetare, Skogsmästare, Forest and Landscape.
  • Rum 6. Livsmedelsprogrammet, Växtodlingsprogrammet, Djur och hållbarhet, Samhällsutveckling - landsbygd.     

kl. 15.00 - ca 15.30: Några av SLU:s studentkårer berättar om sin verksamhet.

kl. 14.00 - 16.00: Chatta med studenter och karriär-och studievägledare på SLU. Ställ alla frågor som du har efter att ha lyssnat på sändningarna under eftermiddagen. De välkomnar alla frågor om studentlivet, utbildningarna och ansökan. Chatten hittar du här på sajten den 13 mars. 

 

 

Träffa forskare och se våra campus

Det här är SLU

Vid SLU finns kunskapen och verktygen för att skapa förändring på riktigt. Vi bidrar till något större och helt livsavgörande. Med utbildning, forskning och miljöanalys skapar vi förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld. Vill du utveckla dina naturkrafter och bli ett hållbarhetsproffs? Välkommen till SLU!

Bland bergen i Mongoliet – Så är det att forska på snöleoparder

Örjan Johansson forskar på snöleoparder på SLU. Han har tillbringat mer än 1000 dygn i de mongoliska bergen, ofta utan kontakt med omvärlden på flera månader. Hör honom berätta om en bra dag på jobbet, hur man märker snöleoparder och varför man inte ska titta på en zombiefilm ensam i ödemarken.

Hur ska vi äta för att rädda vår planet?

Vad innebär det att äta klimatsmart? Är det bättre att äta halloumi än en hamburgare? Och varför borde vi äta mer musslor? Elin Röös forskar på hur den mat vi äter påverkar miljön. Hör hennes tips på hur du kan äta miljösmart och hälsosamt även när du lever på studiebidrag. Det är lättare än du tror!

Kan spindeltråd rädda världen?

Visste du att spindeltråd skulle kunna stoppa en jumbojet i luften? Och att Spindelmannens tråd skulle hålla även utan stunttricks? Anna Rising, professor i veterinärmedicinsk biokemi vid SLU och forskare vid Karolinska institutet, forskar på konstgjord spindeltråd och dess många användningsområden.

Campus Alnarp

Välkommen till SLU i Alnarp!

Campus Umeå

Välkommen till SLU i Umeå!

Campus Uppsala

Välkommen till SLU i Uppsala!

Upptäck mer

Skugga en student

Vill du veta hur det är att plugga på SLU och höra mer om din drömutbildning? Då ska du skugga en SLU-student. Du kan välja om du vill skugga en student i ett personligt möte digitalt eller på plats på ett av våra campus. I filmen förklarar studenten Michaela hur en skuggning går till.

Välkommen till öppna eftermiddagar i Alnarp!

Under SLU Alnarps öppna eftermiddagar under våren får du kan lära känna utbildningarna, vårt vackra campus och den avslappnande studiemiljön. Välkomna att möta studenter och personal från våra program!

Student i trädgård

SLU:s studentkårer

Kårlivet kan vara en viktig del av studenttiden. Kårerna arbetar med alltifrån roliga aktiviteter och fester till att vara ett stöd för dig och din utbildning. SLUSS, SLU:s samlade studentkårer, är samarbetsorganet för våra sju studentkårer. Lär känna SLUSS och våra studentkårer!

Studenter på campus Umeå.

slu.student

Visste du att du kan följa våra studenter på Instagram? Där får du en glimt av hur studentlivet är och hur det är att plugga på SLU.

Frågor och svar inför ansökan

Här har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som är intresserad av att plugga på SLU.

Hitta din drömutbildning

Vill du bli ett hållbarhetsproffs och vara med och rädda världen? Med vår kunskap och våra utbildningar kan du bli en del av lösningen för en levande värld. På SLU hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå inom ett stort antal ämnesområden.

Student i labb.

Det här var intressant, jag vill bli kontaktad av er:

PUL/GDPR

Har du frågor om Öppet hus? 

Fråga på: oppethus@slu.se

Vill du prata utbildningar?

E-post: study@slu.se

Telefon: 018-67 28 00 

Telefontider: måndag 10-12 • tisdag 10-12 • torsdag 13-15

Boka ett möte 

Kontakta oss via telefon eller mejl för att boka ett enskilt möte. Vi erbjuder vägledning via videosamtal eller telefon.

Fråga studievägledningen

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet