<h1>Öppet hus på SLU!</h1>

Vill du utveckla dina naturkrafter?

Välkommen till ett av världens främsta universitet inom hållbar utveckling. Tre onsdagar på raken bjuder vi in till öppet hus på våra största campus i Umeå 26/2, Uppsala 4/3 och Alnarp 11/3. Det här är ett tillfälle för dig att få inspiration och information om hur det är att plugga vidare efter gymnasiet. Under dagen kommer vi att erbjuda korta inspirationsföreläsningar inom aktuella ämnen kopplat till våra utbildningar och du kommer i vår mässdel att kunna träffa representanter för utbildningarna för att få mer information om det just du är intresserad av.

Välkommen till SLU Alnarp 11 mars

Ladda hem hela programmet(pdf)

Onsdag 11 mars 2020 bjuder SLU Alnarp in till Öppet hus. Vi välkomnar gymnasieskolor och andra som är nyfikna på SLU:s utbildningar till Campus Alnarp, som ligger i en stor park vid havet mellan Malmö och Lund. 

Utbildningsmässa

Besök utbildningsmässan som är öppen hela dagen. På mässan kan man bland annat träffa studenter och lärare, prova på VR-spelet Challenge: Earth, prata med studievägledningen och ställa frågor om de olika studieprogrammen vid SLU.

Inspirationsföreläsningar och informationspass

Det hålls många spännande föreläsningar under dagen inom SLU:s olika ämnesområden. Även alumner kommer att hålla i inspirerande föredrag och berätta vad de pluggade och vad de jobbar med efter studierna. Till dem som vill få mer information om antagning finns informationspass från studievägledningen. Här är några av dem:

 

En utbildning på SLU – vad kan det leda till?

Är du nyfiken på vad en utbildning på SLU kan leda till? Lyssna till Emma, som studerade till jägmästare, och som nu arbetar med ett spännande forskningsprojekt i Zambia. Vilka vägar har Emma valt att gå och vad innebär det egentligen att vara ”doktorand”?

Föreläsare: Emma Sandell Festin

 

Hur påverkar miljön maten och klimatet?

Hur kan vi äta miljömässigt bättre? Vilka livsmedel påverkar mest och vilka processer i olika produkters livscykler påverkar mest?

Föreläsare: Emma Moberg

 

Bostäder ur ett socialt perspektiv

Bostadsfrågan och bostadspolitik är ett ständigt aktuellt ämne då det rör både individen och samhället. Bostäder utgör en stor del av våra städer och livsmiljöer, det är en vara att tjäna pengar på, men det är samtidigt människors hem och en rättighet. 

Föreläsare: Matilda Alfengård

 

Varför blir träden sjuka?

Hur kommer det sig att våra träd blir sjuka och hur kan vi använda oss av spännande teknik som drönare, DNA-studier och 3D-mikroskopi för att hjälpa träden? Att arbeta med dessa viktiga frågor ger också möjlighet till resor och samarbeten runt om i världen. 

Föreläsare: Johanna Witzell

 

Naturens små hjältar

Bin och insekter har en viktig funktion för vår miljö och allt levande på jorden. Lär dig mer om vad dessa små hjältar gör och passa på att inspireras av våra gröna utbildningar.

Föreläsare: Mattias Larsson

 

 

Hitta till och på campus!

Vårt universitet

SLU utvecklar kunskapen om hur vi på ett hållbart sätt kan använda de biologiska naturresurserna på land och i vatten. 

På ett trettiotal orter över hela landet bedrivs utbildning, forskning och miljöanalys. De största campusområdena finns i Umeå, Alnarp och Uppsala.

Har du frågor om Öppet hus? 

Fråga på: oppethus@slu.se

Vill du prata utbildningar?

E-post: study@slu.se

Telefon: 018-67 28 00 

Telefontider: måndag 10-12 • tisdag 10-12 • torsdag 13-15

Boka ett möte 
Kontakta oss via telefon eller mejl för att boka ett 
enskilt möte, telefonmöte eller Skypemöte.

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet