A group with eleven persons standing on the floor, photo taken from above.

Organisation

Sidan granskad:  2025-03-25

Framtidsplattformen SLU Future Food ligger organisatoriskt under fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ) och leds av en av programchef.

Staben

SLU Future Foods stab leds operativt av en programchef som utses av dekanen vid SLU:s fakultet för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ). Programchefen utgör tillsammans med programsekreteraren och de två kommunikatörerna plattformens stab som sitter vid campus Ultuna. Staben har också knutit till sig flera resurspersoner, bland annat en expert i måltidskunskap, en nodansvarig i Alnarp och en radiojournalist som gör vår podd.

Pernilla Johnsson
tf programchef
pernilla.johnsson@slu.se

Karin Jonsell
Kommunikatör
karin.jonsell@slu.se

Anna Maria Wremp
Kommunikatör
anna-maria.wremp@slu.se

Fredrik Fernqvist
Forskare, nodansvarig Alnarp
fredrik.fernqvist@slu.se

Richard Tellström
Måltidsexpert

Matthew Kessler
Samordnare
matthew.kessler@slu.se

Styrgruppen

SLU Future Foods styrgrupp följer och stödjer den löpande verksamheten, styr verksamhetens inriktning och godkänner den verksamhetsplan och budget som föreslås av programchefen. Styrgruppen och dess ordförande och vice ordförande utses av dekanen för SLU:s fakultet för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ) och har ledamöter från de fakulteter vid SLU som önskar medverka i verksamheten. Styrgruppens mandatperiod är tre år.

Medlemmar i styrgruppen för SLU Future Food är:

  • Noél Holmgren, professor och dekan vid fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ). Styrgruppens ordförande.
  • Göran Bergkvist, professor och vicedekan vid fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ). Styrgruppens vice ordförande.

  • Mårten Hetta, forskare FLK och vicedekan, fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap (VH).

  • Therese Bengtsson, forskare och vice programchef för SLU Grogrund, fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap (LTV)

  • Shaojun Xiong, forskare FLK, fakulteten för skogsvetenskap (S)

Externa referensgruppen

SLU Future Foods externa referensgrupp ger plattformen ett omvärldsperspektiv och har en sammansättning som så brett som möjligt ska representera olika delar av livsmedelssystemet. Gruppen deltar i arbetet med att utveckla plattformens aktiviteter och bidrar på så sätt till att SLU Future Food uppnår uppsatta projekt- och verksamhetsmål.

  • Thomas Bertilsson, Upplandsstiftelsen
  • Linda Jäderskog, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
  • Åsa Domeij, Axfood
  • Harald Svensson, konsult
  • Helena Brunnkvist, Livsmedelsverket 
  • Richard Tellström, etnolog och måltidsexpert
  • Wictoria Bondesson, LRF
  • Jan Bertoft, Sveriges konsumenter
  • Maria Gardfjell, Röda korset i Uppsala
  • Elice Fällström, Jordbruksverket
  • Lars Eriksson, Länsstyrelsen Västernorrland
  • Ulf Sonesson, RISE