Strategier i ekologisk produktion i Sverige för att öka resiliens mot extrem torka

Sidan granskad:  2025-04-29

Sommaren 2018 var extremt varm och torr över hela Sverige. Vilken kunskap behövs för att hantera torka? Rapportens författare har kartlagt kunskap och åtgärder.

Betena torkade bort och djuren fick beta i skogen eller på igenvuxna marker som inte använts på länge. Det är därför viktigt att kartlägga vilken kunskap och vilka åtgärder jordbrukaren använder i växtodlingen och i mjölk- och nötköttsproduktionen för att hantera torka. Vi tar utgångspunkt i ekologisk produktion i Sverige.

fakta

Strategier i ekologisk produktion i Sverige för att öka resiliens mot extrem torka

SLU Future Food Reports 7. Författare: Eva Salomon (Centrum för ekologisk produktion och konsumtion, EPOK, SLU samt RISE), Ingrid Wesström (institutionen för mark och miljö, SLU), Maria Wivstad (Centrum för ekologisk produktion och konsumtion, EPOK, SLU)

Kontakt