Måndag 25/9

Senast ändrad: 22 september 2017

Smedjeveckans program

09.00-11.15 DISA-dagen

Kopplingen djurvälfärd/djurhantering vid slakt och köttkvalitet – verklig och upplevd
Lotta Berg, veterinär och professor vid SLU

Gårdnära slakt - är det bra?
Jan Hultgren, veterinär och lektor vid SLU

Lokal: Norlingsalen, Smedjan, Gråbrödragatan 7
DISAdagen 2017

11.30–14.30 Gröna Möten

Vad är köttkvalitet - ur forskarens och konsumentens synvinkel?

Ulrika Åkesson, projektledare Agroväst
Anders Karlsson, professor i köttvetenskap SLU
Elisabet Qvarford, VD Svenskt Kött

Lokal: Hernquistsalen, Smedjan, Gråbrödragatan 7
gronamoten.se

15.00- 16.30 Köttdebatt

Hur mycket kött borde vi äta – och vilket?

Anders Karlsson, professor i köttvetenskap SLU
Elisabet Qvarford, VD Svenskt Kött
Ulf Sonesson; senior forskare RISE
Sarah Säll, forskare miljöekonomi SLU

Lokal: Hernquistsalen, Smedjan, Gråbrödragatan 7

18.00–19.00 Den gamla katten – vad är ett normalt åldrande och vad är symptom på sjukdom?

Kvällsföreläsning med Sarah Stadig, veterinär, som i höst disputerar kring artros hos katter.

Lokal: Hernquistsalen, Smedjan, Gråbrödragatan 7

 


Kontaktinformation
Sidansvarig: vanja.sandgren@slu.se