Kontaktinformation
Annika Mossing, kommunikatör SLU
0727-103944
Krig, energikris, livsmedelsbrist. När vi bygger vår nya beredskap är det viktigt att förstå hur saker hänger ihop: jord, skog och hav; brukande och bevarande; mat, energi, miljö och klimat; hemma och borta. SLU är Sveriges särskilda universitet för dessa frågor.
I år dyker vi upp på Hållbarhetsscenen den 4 juli 09.00 med ett samtal om hur vi kan bygga en ny och långsiktigt hållbar beredskap. De som deltar är Helena Hansson, professor i jordbruksekonomi, Göran Ericsson, professor i viltekologi, försvarsdebattören Patrik Oksanen och samtalet leds av Lars Laestadius, hållbarhetsstrateg som tidigare verkat på bland annat World Resources Institute i Washington D.C. Dessutom medverkar Maria Knutson Wedel, rektor vid SLU.
När kriser slår till, som Covid och krig, är vi sårbara. Vi måste förbereda oss bättre – men hur? Sluta äta kött? Odla grönsaker på balkongen? Bryta ny mark ur skogen? Vi får inte glömma miljön eller människor i andra länder. Hur bygger vi en ny och hållbar beredskap?
Ta del av samtalet på plats, via direktsändning på webben eller se inspelningen i efterhand. Länkarna hittas här:
www.almedalsveckan.info/program/65767
Se andra evenemang där SLU:are medverkar.
Klimatkrisen liksom krisen för biologisk mångfald är ödesfrågor för mänskligheten. Vi behöver ställa om till mer hållbara samhällen och vi behöver göra det nu. Men hur fortsätter och accelererar vi en långsiktig omställning samtidigt som vi drabbas av andra akuta samhällskriser som pandemi och krig.
https://www.almedalsveckan.info/program/65680
Hundratusentals ton fullt ätbar mat slängs i Sverige varje år. Mat som på sin resa från jord till bord ger enorma växthusgasutsläpp, minskad biologisk mångfald, avskogning och vattenbrist i Sverige och globalt. Mat för många miljarder slängs. Det påverkar både hushållens och företagens ekonomi.
https://www.almedalsveckan.info/program/65263
Annika Mossing, kommunikatör SLU
0727-103944