Vad vill du forska om?

Senast ändrad: 24 februari 2021

Vi vill veta vad du som är under 13 vill forska om! Du vet väl att du också kan bli forskare. Det viktigaste är att du är nyfiken och vill lära dig mer om hur världen fungerar. Det kan handla om klimat, dataspel, djur, vikingar, sport eller något annat som just du tycker är väldigt spännande och viktigt. UTMANINGEN ÄR AVSLUTAD.

Fyll i formuläret. Du kan rita en teckning och fotografera av den eller skriva några rader. Gör det som passar dig bäst. Kanske en seriestrip?

För forskare på SLU och Uppsala universitet skulle det vara jätteroligt att veta vad du vill forska om. Vilka problem vill du lösa? Vad vill du upptäcka? Du kan göra detta tillsammans med din klass men du kan också skicka in själv.

Till läraren

Diskutera gärna i klassen innan Scifest hur barnen ser sig själva som forskare i framtiden. De kanske vill lösa stora frågor om klimat eller sociala orättvisor. Eller vill de forska om hundar, sport, dinosaurier eller en författare. Vad skulle de vilja veta? Har de idéer om hur de skulle vilja studera detta.

Vad gör vi med bidragen?

Vår illustratör kommer att använda de inskickade bidragen för att skapa en bild av hur framtidens forskning kommer att se ut – om ni får bestämma. Några av våra forskare kommer att titta på bidragen och kommentera dem - vad säger det om framtiden! Det är anonymt - men du kommer säkert att känna igen dig!

Ni får gärna publicera på skolwebbar och i sociala medier glöm inte #scifest2021. Vi lovar att kolla!

Kontakt: anna.lundmark@slu.se och gisella.bengtsson@uadm.uu.se


Kontaktinformation
Sidansvarig: anna.lundmark@slu.se