Skogsbilder

Senast ändrad: 06 april 2021
Äldre gruppfoto av män framför ett vattenfall

Skogsbilder består av ca 5 000 digitaliserade fotografier hämtade ur SLU-bibliotekets bildarkiv, från Skogsmuseet i Lycksele samt från andra samlingar.

Bilderna är en dokumentation av svensk skogshistoria där man kan följa utvecklingen av bl.a. olika skogsbruksmetoder, redskap, maskiner m.m. De skogshistoriska bilderna visar även på föjderna av användningen av dessa.

De flesta bilderna består av svartvita foton tagna mellan 1900 - 1963. Databasen har senare kompletterats med nyare bilder tagna fram till och med 1990-talet av vilka flera är i färg.

Urvalet har skett i samarbete med forskare från Fakulteten för Skogsvetenskap och personal vid Skogsmuseet i Lycksele. Kempestiftelserna, Kungliga biblioteket och fakulteten har finansierat projektet.

Bilderna är fritt tillgängliga om inget annat anges. Källa måste dock alltid uppges. Vid användning för kommersiellt bruk krävs ett godkännande från SLU-biblioteket. 

 

Fakta:

Sök efter t ex virkestransport eller byggnader. Man kan även söka på engelska ämneskategorier, tex forest history, forest production och buildings. Vi har lagt till det vetenskapliga namnet på växter och djur. De flesta bilder har även en geografisk anmärkning som anger landskap, kommun, socken etc.

Läs mer på Medarbetarwebben om hur du söker i Mediabanken

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se