Doktorandkurs: Information retrieval and methods for scientific communication

Senast ändrad: 16 maj 2019
Man med dator i knäet, i en eka i skogen

Den här kursen ger värdefulla färdigheter och insikter som kommer att göra din vardag som forskare enklare och effektivare. Kursen riktar sig till dig som är antagen som doktorand vid SLU och motsvarar 3 HECS. Du hittar anmälningsformuläret längst ner på denna sida.

Kursens innehåll

Kursen har en bred ansats till informationssökning och vetenskaplig kommunikation. Den tar upp alla steg i forskningsprocessen, från sökstrategier till kommunikation av de vetenskapliga resultaten.

Undervisande lärare på kursen är specialister inom:

  • litteratursökning i databaser och sökmotorer för webben
  • referenshantering
  • publiceringsstrategier och open access
  • bibliometri
  • upphovsrätt 
  • arkivering av forskningsdata

Så går kursen till

Kursen är helt webbaserad, utan några fysiska träffar. Samtliga läraktiviteter, inlämning av uppgifter och kommunikation sker via SLU:s lärplattform.

Kursen går på deltid, vilket ger dig stor frihet att planera din arbetstid och att delta i kursen oavsett arbetsort. Notera dock att det finns löpande deadlines under kursens gång och att några uppgifter kräver aktivt deltagande i diskussionsforum under en given tid.

Kursen ges på engelska.

Kursplan

Kursdatum hösten 2019

7 oktober - 29 november

Sista anmälningsdag är 23 september. 

Anmäl dig till kursen

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.
Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se