Doktorandkurs: Information retrieval and methods for scientific communication

Senast ändrad: 05 februari 2019
Man med dator i knäet, i en eka i skogen

På den här kursen får du som doktorand värdefulla färdigheter och insikter, som kommer att göra din vardag som forskare enklare och effektivare. Kursen riktar sig till dig som är antagen som doktorand vid SLU och motsvarar 3 HECS.

Kursen är fulltecknad men om du vill bli uppskriven på reservlistan är du välkommen att registrera dig via formuläret. Vi kontaktar dig om det blir en ledig plats.

Vad ingår i kursen?

Kursen har en bred ansats till informationssökning och vetenskaplig kommunikation. Den tar upp alla steg i forskningsprocessen, från sökstrategier till kommunikation av de vetenskapliga resultaten.

Undervisande lärare på kursen är specialister inom:

  • litteratursökning i databaser och sökmotorer för webben
  • referenshantering
  • publiceringsstrategier och open access
  • bibliometri
  • upphovsrätt 
  • arkivering av forskningsdata

Hur går kursen till?

Kursen är helt webbaserad, utan några fysiska träffar. Samtliga läraktiviteter, inlämning av uppgifter och kommunikation sker via SLU:s lärplattform.

Kursen går på deltid, vilket ger dig stor frihet att planera din arbetstid och att delta i kursen oavsett arbetsort. Notera dock att det finns löpande deadlines under kursens gång och att några uppgifter kräver aktivt deltagande i diskussionsforum under en given tid.

Kursen ges på engelska.

Kursplan

Syllabus (in English).

Fakta:

Kursdatum 2019

11 mars - 3 maj

Sista anmälningsdag är 25 februari.

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se