Riktlinjer för publicering vid LTV-fakulteten

Senast ändrad: 23 maj 2019
Människor samtalar vid arbetsbord i undervisningssal i Alnarp. Foto av Julio Gonzalez

Här hittar du anvisningar och instruktioner för publicering inom fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap (LTV), där deras riktlinjer skiljer sig från SLU:s.

Studentarbeten/självständiga arbeten

Sedan fakultetens namnbyte finns inte längre någon serie för studentarbeten från LTV-fakulteten. För att följa rektors beslut, samt fakultetens bestämmelser, ska följande uppgifter finnas med på alla självständiga arbeten från LTV-fakulteten:

Framsida

• SLU-logotyp (obligatoriskt)
  • Titel (obligatoriskt)
  • Författare (obligatoriskt)
  • Fakultet och/eller institution/område (obligatoriskt)
  • Utgivningsår (obligatoriskt)
  • Program eller utbildning (i förekommande fall)
  • Utgivningsort (om det inte redan framgår)
  • Sveriges lantbruksuniversitet (om det inte redan framgår)
  • Självständigt arbete eller examensarbete (om det inte redan framgår)
  • Titel på annat språk (kan anges)
  • Avdelningsnamn (kan anges)
  • Omfattning på arbetet i hp (kan anges)

Sidan två (titelsidan):

• SLU, Sveriges lantbruksuniversitet (obligatoriskt)
  • Fakultet, institution/område, avdelning (obligatoriskt)
  • Författare (obligatoriskt)
  • Titel på svenska (obligatoriskt)
  • Nyckelord (obligatoriskt)
  • Handledare, universitet, institution/område (obligatoriskt)
  • Examinator, universitet, institution/område (obligatoriskt)
  • Kurstitel (obligatoriskt)
  • Kurskod (obligatoriskt)
  • Omfattning på arbetet i hp (obligatoriskt)
  • Nivå och fördjupning (obligatoriskt)
  • Utgivningsort (obligatoriskt)
  • Utgivningsår (obligatoriskt)
  • Titel på annat språk (i förekommande fall)
  • Program eller utbildning (i förekommande fall)

För utformning av inlagan (innehållsdelen) kan SLU-bibliotekets dokumentmallar för studentarbeten användas.

Alla självständiga arbeten vid LTV-fakulteten ska publiceras i Epsilon av utbildningsadministratörerna.

Rapporter

• Rapporter inom LTV-fakulteten publiceras i serien Landskap, trädgård och växtproduktionsvetenskap – rapportserie (Reports from Landscape Architecture, Horticulture and Crop Production Science).
  • Detta är en samlad serie för hela LTV-fakulteten för material som ska vara externt tillgängligt.
  • För kvaliteten på innehållet ansvarar författaren. Enhets-/områdeschef ger klartecken före publicering.
  • Serien numreras årsvis (dvs börjar från nr 1 varje nytt kalenderår) och varje rapport ska ha ett unikt ISBN-nummer. Kontakta SLU-biblioteket för serienummer och ISBN.
  • Serien har från 2014-01-01 inget ISSN.
  • Fakulteten har arkiveringsskyldighet för allt material. Vid tryckningen levererar Reproenheten ett exemplar till SLUs arkiv.
  • Biblioteket införlivar den elektroniska rapporten i sina samlingar. Tryckt exemplar sparas enbart om elektronisk version saknas.
  • Engelsk sammanfattning och titel ska finnas.
  • Manus levereras till Reproenheten som anvarar för omslag och titelsida.
  • För utformning av inlagan (innehållsdelen) kan SLU-bibliotekets rapportmall användas.
  • Rapporter ska publiceras i Epsilon. Det görs vid registreringen i SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) genom att bifoga en fulltext.

Faktablad

• Faktablad inom LTV-fakulteten publiceras i en gemensam serie som heter LTV-fakultetens faktablad.
  • Serien numreras årsvis (dvs börjar från nr 1 varje nytt kalenderår). Manus levereras till Reproenheten som ansvarar för layout och numrering efter kontakt med biblioteket.
  • Här finns mer detaljerade instruktioner och mall för ärendegång för LTV-fakultetens faktaserie.
  • Faktablad ska publiceras i Epsilon. Det görs vid registreringen i SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) genom att bifoga en fulltext.

Introduktionsuppsatser

• LTV-fakultetens introduktionsuppsatser publiceras i en fakultetsgemensam serie, "Introductory paper at the Faculty of Landscape Architecture, Horticulture and Crop Production Science".
  • Serien har inget ISSN. Varje del ska ha ett unikt löpnummer. Kontakta SLU-biblioteket för att få löpnummer till din uppsats.
  • Uppsatsen ska skrivas i SLU-bibliotekets dokumentmall för rapporter och framsidan göras med dokumentmallen för rapportframsida. Hämta dokumentmallarna här.
  • Introduktionsuppsatser ska publiceras i Epsilon. Det görs vid registreringen i SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) genom att bifoga en fulltext.
  • Kontakta Helene Larsson Jönsson, Biosystem och teknologi, för mer information.

Monografier

Internt material

• För arbetsmaterial och intern dokumentation som ej ska spridas externt skapar varje institution/enhet en egen serie med institutionens/enhetens namn och undertiteln Kompendieserie.
  • Detta material lånas inte ut och finns inte heller tillgängligt inom SLU-biblioteken eller i Epsilon.
Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se