Makerspace i Alnarp med 3D-skrivare, lego och pyssel

Senast ändrad: 30 september 2022

Biblioteket har ett makerspace i Alnarp, på tredje våningen ovanför biblioteket. Det är tänkt som en plats för kreativ återhämtning, där du både kan testa ny teknik och pyssla och skapa. Lokalen är tillgänglig med passerkort 6-23 varje dag. 

Använda och boka 3D-skrivaren

Vi har en 3D-skrivare modell Flashforge Adventure 3. Du är välkommen att använda skrivaren när du har gått en introduktionsutbildning. Efter utbildningen kan du boka skrivaren.  

  • Boka introduktionsutbildning: Utbildningen tar ca 1 timme och ger dig grunderna i hur skrivaren och programmet Flashprint fungerar. 
  • Boka 3D-skrivaren: logga in med ditt studentkonto för att boka skrivaren efter att du har gått introduktionsutbildningen.

Övrig utrustning i makerspace

  • Lego kan användas i studier och arbete t.ex. för att bygga prototyper eller visualisera data. Kanske vill du testa att göra en stop motion-film med lego. 
  • Pussel och konstnärsmaterial
  • Fröbibliotek Välkommen att byta fröer! När du odlat dina blommor eller grönsaker får du gärna ta reda på de nya fröna och lämna tillbaka ett par till oss inför nästa odlingssäsong.   

Lokalen är tillgänglig med passerkort 6-23 varje dag. 

Var med och utveckla makerspace! 

Vi vill att verksamheten ska utvecklas utifrån studenternas behov så har du önskemål vad du skulle vilja ha för utrustning eller andra synpunkter eller kommentarer är du varmt välkommen att höra av dig.