Makerspace i Alnarp

Senast ändrad: 29 november 2023

I Makerspace kan du ta en paus från dina studier. Koppla av och var kreativ med hjälp av till exempel Lego, pussel, stickning, schack eller vår 3D-skrivare.

Makerspace ligger på tredje våningen ovanför biblioteket. Lokalen är tillgänglig alla dagar 6-23 och du använder ditt passerkort för att komma in genom biblioteket.

3D-skrivare

Det finns en 3D-skrivare, Flashforge Adventure 3. Du är välkommen att använda skrivaren när du har gått en introduktionsutbildning hos oss. Efter utbildningen kan du boka skrivaren och skriva ut kostnadsfritt.

För att boka introduktion i 3D-skrivare mejlar du biblioteket@slu.se. Utbildningen tar ca en timme och ger dig grunderna i hur skrivaren och programmet Flashprint fungerar.

För att boka skrivaren loggar du in med ditt studentkonto i TimeEdit.

Boka 3D-skrivaren i TimeEdit

Symaskin

I Makerspace finns en symaskin (modell Bernina 325) som du är välkommen att använda. För att boka symaskinen loggar du in med ditt studentkonto i TimeEdit.

Boka symaskinen i TimeEdit

Evenemang i Makerspace

Biblioteket har ibland evenemang i Makerspace, till exempel workshops för studenter i täljning eller sömnad. Vid dessa tillfällen är ytan bokad av biblioteket och du är som student på SLU välkommen till evenemangen. Utrustningen och studieplatserna är kanske inte tillgängliga vid dessa tillfällen.

Bibliotekets kalendarium för evenemang.

Var med och utveckla Makerspace! 

Vi vill att verksamheten ska utvecklas utifrån studenternas behov och önskemål. Har du tankar och idéer kring Makerspace är du varmt välkommen att höra av dig. 

biblioteket@slu.se