16
feb
Online

Acclimatize - Ett symposium om museernas roll i omställningen till en hållbar framtid

Välkommen till ett symposium utöver det vanliga! Allt fler röster gör gällande att konst och kultur kan spela en avgörande roll i omställningen till en hållbar framtid. Museer är platser för kulturhistoria, för berättelser och minnen. De är öppna rum för samtal och reflektion. Hur ser museernas förutsättningar att bidra till omställningen ut och hur kan vi på bästa sätt utnyttja vår potential?

Under symposiet samlar vi intryck från några av de utställningar och program som gjorts och görs på museer kring klimat och hållbarhet. Vi tittar närmare på både framgångsfaktorer och fallgropar och undersöker vägar för fortsatt arbete. Under dagen får vi möjlighet att diskutera tillsammans med ett antal forskare, curatorer och andra aktörer, som delar med sig av sina erfarenheter. Programmet består av både föreläsningar, diskussionsgrupper och små överraskningar, och avslutas med ett panelsamtal.

Symposiet vänder sig framför allt till dig som arbetar på museum med utställningar och samlingar, pedagogik och programverksamhet eller kommunikation.

Missade du symposiet?

Läs nyheten om Acclimatize.

Se symposiet på Moderna Museets webbplats.

 
Adrián Villar Rojas, Los teatros de Saturno III, från serien Fantasma (Ghost), 2015 © Adrián Villar Rojas. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
Adrián Villar Rojas, Los teatros de Saturno III, från serien Fantasma (Ghost), 2015 © Adrián Villar Rojas. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Fakta

Tid: 2021-02-16 09:00 - 17:00
Ort: Online
Arrangör: Mistra Environmental Communication tillsammans med Moderna Museet.