Lär känna Sara Johnson

Tillsammans med ungefär 70 kollegor arbetar Sara med direkt rådgivning till lantbrukare på Hushållningssällskapet Skåne. Hon har lång erfarenhet av grön affärsutveckling och har de senaste åren arbetat som lean-coach inom strategisk ledning och affärsutveckling.
Hej Sara, inom vilket fokusområde arbetar du?
Jag arbetar inom WP7: Samordning och stöd. Vårt uppdrag är att stödja, samordna och underlätta för övriga fokusområden. Det gör vi med metoder för kunskapsutveckling, kunskapsutbyte och kapacitetsuppbyggnad – i partnerskap med flera andra aktörer.
Vad är din drivkraft?
Jag gillar att vara i gränsskiktet mellan lantbrukarnas vardag och verklighet, och samhället i stort. Min drivkraft är att genom pragmatisk processledning åstadkomma hållbara förändringar som blir bra både för det praktiska lantbruket och för en hållbar livsmedelsförsörjning.
Vilka förhoppningar har du på SustAinimal?
Jag hoppas att SustAinimal blir en bestående centrumbildning och inte en tillfällig projektinsats. Det är genom långsiktigt arbete vi kan åstadkomma förändring.
Vilken är din nästa utmaning?
Inom WP7 ska vi precis implementera förändringsmodellen Theory of Change. Det är ett verktyg som kommer underlätta planeringen, och som gör att vi kan följa upp vad SustAinimal åstadkommer. En annan utmaning är att jag nyligen påbörjat ett uppdrag för CGIAR. Det är ett globalt partnerskap som förenar internationella organisationer som bedriver forskning inom hållbar livsmedelsproduktion. Mitt uppdrag är att utbilda och coacha så att forskningscenter i exempelvis Afrika, Indonesien och Mexico använder samma arbetssätt och system när de tar fram nya sorter lokalt (t.ex. kassawa i Afrika och majs i Mexico). Uppdraget i CGIAR och uppdraget i SustAinimal är lika på många sätt eftersom båda handlar om väldigt komplexa förändringsprocesser.