SLU-nyhet

Hjälp oss att tillhandahålla en biodiversitetsdataportal som uppfyller dina behov!

Publicerad: 16 maj 2019

Svenska LifeWatch genomför just nu en enkät för att ta reda på hur Analysportalen används för att få tillgång till, utforska och analysera biodiversitetsdata som finns inom e-infrastrukturen.

Vetenskapsrådet har sedan 2010 finansierad Svenska LifeWatch (SLW) och Analysportalen. Men 2018 beslutade man att Analysportalen skulle upphöra inom några år men att Analysportalens funktionaliteter ska flyttas till en ny biodiversitets-dataportal för att främja och förenkla internationellt samarbete. Den nya dataportalen kommer att drivas av Svensk biodiversitetsdatainfrastruktur (SBDI) – en nygemensam plattform som tillhandahåller data och analystjänster för forskning och undersökningar om biodiversitet och ekosystemtjänster. Det är Svenska LifeWatch och Biodiversity Atlas Sweden som går samman för att bilda SBDI (www.biodiversitydata.se)

Vi hoppas att du vill delta i enkäten och hjälpa oss genom att dela med dig av dina erfarenheter som användare av Analysportalen. Då kan  vi fortsätta tillhandahålla ett verktyg som motsvarar dina behov för att söka, visualisera, analysera och hämta biodiversitetsdata.

Enkäten hittar du här.


Kontaktinformation

Debora Arlt, support och utbildningsansvarig Analysportalen och WRAM
ArtDatabanken, SLU
debora.arlt@slu.se

Sidansvarig: ulrika.sehlberg.samuelsson@slu.se