Svensk Biodiversitetsdatainfrastruktur höll sitt första samordningsgruppsmöte i början av juni

Publicerad: 18 juni 2019

Svensk Biodiversitetsdatainfrastruktur (SBDI) har haft sitt första möte med samordningsgruppen. Flera nya samarbetsmöjligheter identifierades under mötet.

Samordningsgruppen består av representanter från alla partners i respektive konsortium, det vill säga Biodiversity Atlas Sweden och Svenska LifeWatch. Till ordförande för gruppen valdes Matthias Obst, Göteborgs universitet, och som vice ordförande Maria Prager, Stockholms universitet/Karolinska Institutet.

Från vänster till höger på bild är Maria Karlberg (SMHI), Fredrik Ronqvist (NRM), Anna Rosling (UU), Anna-Lena Axelsson (Video, stor bild, SLU-SRH), Malin Werner (Video, liten bild, SLU-Aqua), Anders Telenius (NRM), Phil Buckland (UmU), Holger Dettki (SLU-ADb), Kevin Holston (NRM), Maria Prager (SU/KI), Matthias Obst (GU). På bilden saknas Anders Andersson och Johan Bäckman.

Holger Dettki, föreståndare och systemansvarig Svenska LifeWatch
ArtDatabanken, SLU