Hästhållning i landsbygdsföretag
Kursvärdering
Andra kursvärderingar för BI1288
Kursplan
BI1288 Hästhållning i landsbygdsföretag, 7,5 Hp
Horse rearing in rural businessesKursplan fastställd
2016-11-16Ämnen
Biologi LantbruksvetenskapUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav (G1N)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Grundläggande behörighet för högskolestudier samt motsvarande Biologi 1.Mål
Kursen ger kunskap så att studenten självständigt ska kunna planera utfodring och verksamhet med inriktning häst utifrån de resurser som ges vid ett landsbygdsföretag.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- beräkna foderstat och redogöra för fodertilldelning till häst utifrån ett biologiskt och ekonomiskt perspektiv
-planera en verksamhet inom hästområdet, utifrån olika förutsättningar för hästhållning och med hänsyn till en hållbar utveckling
- planera och utforma en hästanläggning med hänsyn till hästens närmiljö och utevistelse i samspel med landskapet och landsbygdens utveckling
Innehåll
Kursen utnyttjar olika undervisningsformer som är anpassade till distansundervisning och tre heldagsträffar på Alnarp. Det är föreläsningar, seminarium, inlämningsuppgifter och projektarbete samt samverkan med branschen genom företagskontakter och studiebesök. Kursen ges på halvfart.I kursen behandlas djur- och näringsfysiologi med inriktning på häst, fodermedelskännedom och foderstyrning, hästens näringsbehov samt upprättande av foderstater för olika hästkategorier. Dessutom studeras hästens krav på närmiljö och hållande, planering av hästanläggning samt företagande och produktion av häst och hästrelaterade varor och tjänster som lantbruksnäring.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkända skriftliga inlämningsuppgifter, projektarbete och skriftlig tentamen. Delta vid den dag då studiebesök genomförs.- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.