Lantbrukskooperativa företag
Information från kursledaren
Due to the Covid-19 pandemic, the course will be given via Zoom and/or Teams. I will shortly upload a preliminary schedule. /Karin
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för FÖ0442
Kursplan
FÖ0442 Lantbrukskooperativa företag, 7,5 Hp
Agricultural cooperativesKursplan fastställd
2017-11-15Ämnen
FöretagsekonomiUtbildningens nivå
Avancerad nivåFördjupning
Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (A1N)Betygsskala
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 180 hp högskolestudier, varav minst 90 hp företagsekonomi. Engelska 6.Förkunskapskravet kan också uppfyllas på annat sätt som ger motsvarande kunskaper.
Mål
Kursens syfte är att förmedla teoretisk kunskap om lantbrukskooperativa företag - varför de bildas, vilka deras huvudsakliga kännetecken är, styrsystemen i olika stora företag, samt vilka problem som kan uppstå inom företagets verksamhet.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Tillämpa teoretiska kunskaper och färdigheter för att redogöra för skälen till att lantbrukskooperativa företag bildas.
- Tillämpa teoretiska kunskaper och färdigheter för att redogöra för de huvudsakliga egenskaperna hos lantbrukskooperativa företag, inklusive styrsystemen inom dessa.
- Tillämpa teoretiska kunskaper och färdigheter för att redogöra för problem som kan uppstå då lantbrukskooperativa företag drivs.
- Problematisera skillnaderna mellan lantbrukskooperativa företag och andra typer av organisationer och företag, baserat på teorierna som behandlas i kursen.
Innehåll
Kursen baseras på föreläsningar och litteraturseminarier, baserade på akademiska tidskriftsartiklar, ett projektarbete, ett obligatoriskt studiebesök, obligatoriska gästföreläsningar samt en skriftlig tentamen.I syfte att nå en förståelse för lantbrukskooperativa företag och dess organisationsstruktur, styrsystem, ledare och agentrelationer används relevanta teorier. Kursen behandlar olika lantbrukskooperativa företag, såväl i Sverige som utomlands.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd tentamen.Godkänt projektarbete.
Deltagande i obligatoriska moment.
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.