Innovation och implementering
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
FS0004-20038 - Sammanställning av kursvärdering
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Kursplan och övrig information
Kursplan
FS0004 Innovation och implementering, 15,0 Hp
Innovation and ImplementationÄmnen
Landskapsarkitektur MatstudierUtbildningens nivå
Avancerad nivåModuler
Benämning | Hp | Kod |
---|---|---|
Obligatoriska moment | 5,0 | 0001 |
Grupparbete | 5,0 | 0002 |
Individuell reflektion | 5,0 | 0003 |
Fördjupning
Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskravAvancerad nivå (A1F)
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 150 hp, varav 90 hp inom något av följande:- naturvetenskap
- samhällsvetenskap
- teknologi
- mat- och måltidsvetenskap
och minst 15 hp i food studies på avancerad nivå samt Engelska 6.
Mål
Kursen ska ge studenterna förståelse för teoretiska verktyg i innovationsprocessen och i samarbete som används i ett realistiskt projekt. Det är ett grupparbete med utmaningar från livsmedelssystemets verkliga aktörer.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- visa förståelse och tillämpa tillhandahållna verktyg i en innovationsprocess
- utifrån en utmaning göra ett förslag för framtiden med utgångspunkt i teoretiska ramar som diskuterats i kursen
- visa förmåga att kritiskt analysera och ge feedback till andra studenters projekt
- utvärdera och diskutera processen för både utmaningen och grupparbetet
- presentera resultatet av projektet i en skriftlig rapport samt en muntlig presentation
- visa förmåga att söka och finna akademisk litteratur och andra källor relevanta för projektet
Innehåll
Kursen består av en teoretisk del och en praktisk del.
Kursens praktiska del är ett grupparbete där gruppen tar sig an en utmaning som tillhandahålls av en aktör av det faktiska livsmedelssystemet. Med hjälp av verktyg från den teoretiska delen i kursens introduktion arbetar grupperna sig igenom innovationsprocessen för att lösa utmaningen i projektform. Gruppdynamik undervisas och handleds under hela kursen.
Parallellt arbetar studenten individuellt med personliga reflektioner av processen.
Schemalagda seminarier, studiebesök och redovisningar är obligatoriska.
I kursen fokuseras på följande generella kompetenser: problemlösning, muntlig kommunikation, samarbete, tidsplanering/hantera tidsramar och kreativitet.
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd på obligatoriska inlämningsuppgifter i grupp och individuellt arbete, både i muntliga redovisningar och skriftliga rapporter. Delta aktivt och bidra i gruppuppgiften. Aktivt deltagande i obligatoriska seminarier, workshops, handledningar och presentationer.
- Examinatorn har, om det finns skäl och är möjligt, rätt att ge en kompletteringsuppgift till den student som inte blivit godkänd på en examination.
- Om studenten har ett beslut från SLU om riktat pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, kan examinatorn ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan läggs ned, ska SLU besluta om övergångsbestämmelser för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning