Ny sökning
FS0008

Foodscapes 2

Foodscapes 2 fortsätter att bygga vidare på matkultur och landskap som perspektiv för att förstå och analysera matens roll i hållbar utveckling. Kursen utgår från globala agendor, såsom: FN:s mål för hållbar utveckling, FN:s Food summit och Planetariska gränser. 



Kursen kommer att bestå av olika temaveckor, dessa veckor kan härledas till olika utmaningar som presenterats i ovanstående agendor. Förståelsen och analyserna i kursen kommer att fördjupas genom tillägg av perspektiv från Critical Food Studies. De utvalda utmaningarna kommer att kopplas till fysiska landskap och platser genom fallstudier.



Kursen kommer att undervisas genom litteraturseminarier, föreläsningar och fältstudier. Bedömningar kommer att genomföras genom uppgifter (individuellt och i grupp) under hela kursen, med en skriftlig slutuppgift baserad på litteraturstudier och diskussioner under de olika temaveckorna.



Hur väl studenten lyckas med att nå kursens målsättningar beror på förmågan att framställa och relatera nyckelkoncepten till den problemställning eller det ämne som studenten har intresse av att utforska. Det här betyder att det är centralt att lära sig att tänka på koncept som ett flexibelt verktyg för en kritisk analys och kreativt arbete, istället för någonting som enbart ska memoreras.



Litteraturseminarier, fältstudier och uppsatsseminarier är obligatoriska.

Information från kursledaren

Hello, hope everybody is well and excited to start a new term.

The schedule is now updated with classrooms, we will meet on Monday 2/9 at 10.15 in Nordan, if you have any urgent questions don´t hesitate to ask, otherwise we will address and go through it all on the introduction.

Looking forward to get started

Kind regards Love & Ingrid

Hi again, just letting you know that the schedule is now available, there might be some minor changes and the classrooms will be added in good time before we start.

enjoy the rest of the summer, we are looking forward to meeting you in a couple of weeks

// Love Silow & Ingrid Sarlöv Herlin

Hi every body hope you all having a good summer. We are looking forward to meet you all and to continue and deepen our discussions regarding the connections between; food, people and landscapes.

All literature on the course will be available free of charge either online or as pdfs.

The schedule will be posted soon; I'm just waiting on some final confirmations.

kind regrards Love & Ingrid

Kursvärdering

Kursvärderingen är ännu inte aktiverad

Kursvärderingen är öppen mellan 2024-10-24 och 2024-11-14

Kursplan och övrig information

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Food and Landscape Food and Landscape - Master’s programme Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 26170 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Landskapsarkitektur Matstudier
Kurskod: FS0008 Anmälningskod: SLU-10271 Plats: Alnarp Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning Studietakt: 100%