Ny sökning
FÖ0488

Konsumentbeteende och hållbar livsmedelskonsumtion

Kursen omfattar teoretisk fördjupning med olika tematiska inriktningar: konsumentbeteende, kvalitetsupplevelser, lärande, motivation, värderingar och drivkrafter i konsumentens val och beteenden.



Kursen beaktar genomgående hållbarhetsperspektiv, vilket även omfattar hur nya konsumentbeteenden och hållbar konsumtion påverkar aktörer i värdekedjan för livsmedel och hur interaktioner i denna kedja förändras genom exempelvis nya distributionskanaler, kommunikationsmetoder, processer för gemensamt värdeskapande och nya vägar för möten mellan producent och konsument.


Kursen omfattar föreläsningar, seminarier, övningar, workshops och projektarbete.



Projekt som omfattar konsumentundersökningar av både kvalitativ och kvantitativ karaktär, samt en litteratursammanställning.


I kursen fokuseras på följande generella kompetenser:



  • Skrivande och presentationsteknik

  • Databassökning i bibliotekets databaser

  • Kunskapssammanställning enligt systematisk metod, inklusive analys och kunskapssyntes


Följande moment är obligatoriska:


Närvaro på obligatoriska moment (seminarier, workshops, presentationer, handledning och tillfällen för examinationer).


Genomförda och godkända examinationer i form av presentationer och inlämningsuppgifter såsom rapporter, reflektioner och uppsatser.


Kursvärdering

Kursvärderingen är ännu inte aktiverad

Kursvärderingen är öppen mellan 2024-05-26 och 2024-06-16

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Readings Fö0468 Consumer behaviour and sustainable food consumption

**
**1. Main course book: Solomon et al. (2019) Consumer behaviour: A European perspective. https://www.pearson.com/en-gb/subject-catalog/p/consumer-behaviour-a-european-perspective/P200000005457/9781292245430

2. Additional book with focus on food choice: Shepherd & Raats (2006). The psychology of food choice. Wallingford: CABI. Available as e-book through the SLU Library: e.g. https://www.cabidigitallibrary.org/doi/10.1079/9780851990323.0000

3. Thaler & Sunstein (available in different prints) Nudge. https://www.adlibris.com/se/bok/nudge-9780241552100.

All other papers and materials used will be made available on Canvas

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Nej Kursen ges som en programkurs: Masterprogrammet Hållbara livsmedelssystem Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 26170 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Företagsekonomi
Kurskod: FÖ0488 Anmälningskod: SLU-40135 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för människa och samhälle Studietakt: 100%