Företagsekonomi för hästverksamhet I
Information från kursledaren
2020-11-11
Översiktsplan FEKI, VT2021
2020-11-09
Kursstart 19 januari 08:30
Denna kurs startar tisdagen 19 januari 08:30. Preliminärt är angivet "Läktarsalen" på Strömsholm men givet situation med Covid-19 kan introduktionen även ske digitalt.
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för HO0110
Kursplan
HO0110 Företagsekonomi för hästverksamhet I, 5,0 Hp
Business administration in the horse sector IKursplan fastställd
2017-11-14Ämnen
Företagsekonomi HippologiUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Hippologisk baskurs 10 hpMål
Kursen syftar till att ge grundläggande företagsekonomiska perspektiv på begrepp, teori, samband, juridik och marknadsföring inom ekonomi kopplat till hästnäringen.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- förklara företagsekonomiska begrepp på grundläggande nivå,
- ge exempel på ekonomiska teorier och modeller, och genom dessa beskriva och förklara olika företagsekonomiska situationer/tillstånd med exempel från svensk hästnäring,
- beskriva hur interna samband inom små hästföretag påverkas av olika beslut, och med grundläggande begrepp redogöra för detta ur ett företagsekonomiskt perspektiv med tillämpning i svensk hästnäring,
- beskriva grundläggande juridiskt ramverk för företagande,
- redogöra för marknadsföring på en grundläggande nivå och dess förutsättningar i svensk hästnäring.
Innehåll
I kursen studeras grunderna inom redovisning, ekonomistyrning, organisationsteori, marknadsföring och affärsjuridik med tillämpning inom svensk hästnäring. Studenten arbetar med grundläggande bokföring och redovisning vilket är grunden för att förstå ekonomin i ett företag och utgör den företagsekonomiska kunskapsbasen för studenten att bygga vidare på. Studenten tränar analys av ekonomisk redovisning och övar förståelsen för företagsekonomiska samband och hur dessa påverkar den ekonomiska företagsbilden. Studenten studerar planering av ekonomisk framtid med fokus på hur ett företag kan förebygga de eventuella svårigheter som kan uppstå. I föreläsningsform tar studenten del av marknadsföringens och juridikens villkor kopplade till små hästföretag. Studiebesök och grupparbete är obligatoriskt.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
- Godkänd skriftlig och muntlig redovisning av inlämningsuppgifter, rapporter och godkänd tentamen.- Godkänt deltagande i obligatoriska moment.
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemiKompletterande uppgifter
Betygskriterier
https://slunik.slu.se/kursfiler/HO0110/30107.2021/Betygskriterier_FEK1_2020-2021.pdf