Global animalieproduktion
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för HV0146
Kursplan
HV0146 Global animalieproduktion, 7,5 Hp
Global animal productionKursplan fastställd
2017-11-14Ämnen
Husdjursvetenskap LantbruksvetenskapUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G2F)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande• 80 hp husdjursvetenskap eller biologi, varav
• 7,5 hp genetik
• 7,5 hp nutrition
• 7,5 hp djurfysiologi
Mål
Kursen syfte är att ge en förståelse för global animalieproduktion, med fokus på låginkomstländer, där lantbruksdjurens roll, utveckling och nyttjande diskuteras. Olika produktionssystem och populationsstrukturer jämförs och analyseras mellan olika delar av världen. Vidare behandlas utmaningar som klimatförändringar och en minskad tillgång till mark har för en uthållig produktion.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Redogöra för betydelsen av lantbrukets djur för hållbar utveckling,
- Beskriva, jämföra och förklara husdjurens roll i olika delar av världen,
- Redogöra för och kritiskt granska olika produktionssystem och djurmaterial med avseende på produktion, hållbart nyttjande och miljöpåverkan,
- Översiktligt beskriva hur klimat, resurser för produktion, tillgång till marknad, internationell handel och konsumtion av animaliska produkter påverkar produktionsmöjligheterna.
Innehåll
Kursen behandlar livsmedelsproducerande husdjur i hela världen men framförallt i låginkomstländer. Kursen väver samman avel, nutrition, skötsel och marknadsaspekter men även miljöns inverkan på produktionen. I kursen ingår föreläsningar, övningar, studentaktiverande undervisning och projektarbete.Obligatoriska moment förekommer inom t.ex. övningar, seminarium, grupparbeten och studiebesök. Inom kursen tränar studenten följande generella kompetenser: skriftlig och muntlig populärvetenskaplig kommunikation, kritiskt förhållningssätt.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd skriftlig och muntlig examination. Godkänt deltagande i obligatoriska moment.Kan inte ingå i examen samtidigt som HV0080.
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.