Project based research training
Kursvärdering
Kursvärderingen är ännu inte aktiverad
Kursvärderingen är öppen mellan 2021-03-16 och 2021-04-06Andra kursvärderingar för LB0066
Kursplan
LB0066 Project based research training, 15,0 Hp
Project based research trainingKursplan fastställd
2010-10-27Ämnen
Lantbruksvetenskap TrädgårdsvetenskapUtbildningens nivå
Avancerad nivåFördjupning
Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav (A1F)Betygsskala
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 30 hp på avancerad nivå inom lantbruksvetenskap eller trädgårdsvetenskap, samt Engelska B.Mål
Studenten får insikt i forskningsarbete genom att arbeta med ett projekt inom en forskargrupp. Studenten får möjlighet att praktiskt använda vissa metoder inom forskargruppens arbetsområde genom att arbeta med en specifik forskningsuppgift. Studenten ska även arbeta med teorin bakom olika metoder för att kunna förstå dess möjligheter och begränsningar.Efter kursen skall studenten:
- kunna använda några metoder inom jordbruksforskning
- förstå den teoretiska bakgrunden till de använda metoderna
- kunna presentera sina resultat I form av en vetenskaplig artikel
- ha insikt i forskningsprocessen och en forskargrupps arbetssätt
Innehåll
Ramen för kursen är ett individuellt projekt. Före kursen ska studenten identifiera vilket forskningsområde eller vilken metod han/hon vill lära sig mer om. Studenten kontaktar kursledaren och en representant för en forskargrupp. I början av kursen identifieras ett individuellt projekt, inom forskargruppens område, av studenten och en utsedd handledare och en tidsplan görs. Studenten får en introduktion till det aktuella laboratoriets eller försöksfältets specifika arbets- och säkerhetsrutiner. Efter en tids handledning kring de aktuella metoderna, arbetar studenten mer självständigt kring sitt projekt. Litteraturstudier med anknytning till projektet inkluderas i arbetet. Projektet avslutas genom att en rapport skrivs och genom att hålla ett föredrag för forskargruppen.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Studenten ska aktivt ha tagit del av forskargruppens arbete. En rapport ska skrivas på engelska i form av en vetenskaplig artikel till denna fogas en diskussion kring de använda metodernas möjligheter och begränsningar. Dessutom ska studenten hålla ett seminarium om resultaten från projektet.- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.