Landskapsarkitektens praktik
Kursvärdering
Kursvärderingen är ännu inte aktiverad
Kursvärderingen är öppen mellan 2021-03-16 och 2021-04-06Andra kursvärderingar för LK0228
Kursplan
LK0228 Landskapsarkitektens praktik, 15,0 Hp
Landscape architect practiceKursplan fastställd
2018-11-05Ämnen
LandskapsarkitekturUtbildningens nivå
Avancerad nivåFördjupning
Avancerad nivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras(AXX)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Förkunskaper krävs motsvarande 120 hp varav 90 hp i landskapsarkitektur eller landskapsplanering eller att studenten är antagen till något av masterprogrammen Urban Landscape Dynamics eller Landscape Architecture (antagna t o m ht12)Mål
Kursens mål är att studenten genom praktiskt arbete och reflektion över arbetet i landskapsarkitektens yrkesmässiga kontext vidareutvecklar sin förtrogenhet med den aktuella yrkesrollen, under överinseende av kvalificerad handledare på arbetsplatsen.Lärandemål
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:
- redovisa sina praktiska erfarenheter från arbetsplatsen i en skriftlig rapport.
- reflektera över arbetsuppgifter i en vidare yrkesmässig och samhällelig kontext
- utföra ett självständigt praktiskt arbete
Innehåll
- Förberedelse inför praktik i samråd med studierektor/kursansvarig- 9-10 veckors arbetsplatsförlagd praktik
- Skriftlig rapport (10-15 sidor exkl. bildmaterial)
- kursen ger färdighetstränade poäng
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Examination:Arbetsrapport. Avsnitt som måste ingå i rapporten är:
- Beskrivning av arbetsplatsen och dess olika verksamhetsområden
- Beskrivning av arbetsmoment som studenten deltagit i
- Reflektioner kring praktik/praktikplats/yrkesroll/samhällskontext och kritiskt förhållningssätt till exempelvis uppgifter och underlagsmaterial, arbetsprocessen, möjlighet till omvärdering under processens gång, tillgänglighets- och jämställdhetsaspekter etc.
Rapportens innehåll och kvaliteter är betygsgrundande, liksom handledarens bedömning (via arbetsintyg) av studentens initiativförmåga, motivationsgrad, faktiska prestation, samt förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
Fordringar för godkänd kurs
Minst 80% närvaro på arbetsplatsen under praktikperioden
Godkänd rapport
Inlämnat arbetsintyg
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Ytterligare information
Det är studentens eget ansvar att ordna en praktikplats och att där uppsöka en handledare.Praktikplatsen och omfattningen av praktiken ska i förväg godkännas av kursansvarig.