Växtteknik
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för LK0272
Kursplan
LK0272 Växtteknik, 15,0 Hp
Plant TechnologyKursplan fastställd
2015-11-11Ämnen
Landskapsarkitektur TeknologiUtbildningens nivå
GrundnivåFördjupning
Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G2F)Betygsskala
Språk
SvenskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 90 hp inom landskapsingenjörs-, landskapsarkitekt-, eller hortonomprogrammet eller trädgårdsingenjör: design – respektive trädgårdsingenjör: odling kandidatprogram.Mål
Kursens syfte är att utveckla studentens förmåga att beskriva, analysera och ge förslag på åtgärder inom problemkomplexet växtval, ståndort, funktion och management för stadens grönstruktur och det tätortsnära landskapet.Efter genomgången kurs skall studenten kunna:
- analysera och föreslå växter för en miljö utifrån ståndorts-, funktions- och managementperspektiv
- redogöra för mikroklimatet på en växtplats och knyta an detta till viktiga växtfysiologiska faktorer
- planera och utforma ett växtförslag i en urban miljö med hänsyn till funktion och skötsel
- identifiera brister vad avser växt-, mark- eller miljöfaktorer på en växtplats samt ge förslag på åtgärder
- ta fram ett målgruppsanpassat presentationsmaterial med stöd av digital visualiseringsteknik
- förstå sin yrkesroll i relation till andra yrkesgrupper när det gäller problem och lösningar kopplade till växtplatser
Innehåll
- Genom föreläsningar utvecklas och fördjupas studenternas förståelse för växttekniska aspekter.- Genom exkursioner och övningar i miljöer såsom det offentliga rummet, bostadsområden, kyrkogårdar samt vägmiljöer tillämpas och fördjupas kunnandet om växtplatsen utifrån ekonomiska, ekologiska och estetiska perspektiv.
- I en övning tränas växtval från idé till färdigt förslag.
- IT-stödd presentationsteknik tränas i en uppgift.
Obligatoriska moment består av studiebesök, övningar och projektarbete.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkända projektarbeten. Deltagande i obligatoriska moment. Godkända övningar.- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.