Temakurs 2020:2
Information från kursledaren
2021-03-26
Welcome to this year´s theme course Landscape Architecture in Transport Infrastructure!
This years theme course will be a development of last years exploration on Landscape Architecture and Transport Infrastructure. We will go through the tools of assessing the landscape, making strategic choices and design a project that carries movement.
An special focus will be put into designing structures for sustainable mobility and landscape adaptaion of transport infrastructure.
Kursvärdering
Andra kursvärderingar för LK0389
Kursplan
LK0389 Temakurs 2020:2, 15,0 Hp
Theme Course 2020:2Kursplan fastställd
2020-04-06Ämnen
LandskapsarkitekturUtbildningens nivå
Avancerad nivåFördjupning
Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (A1N)Betygsskala
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 120 hp, varavsärskild behörighet: 90 hp i ett av följande huvudområden:
• arkitektur,
• landskapsarkitektur,
• landskapsplanering,
• byggd miljö,
• design,
• fysisk planering,
• geografi,
• landskapsvetenskap,
• miljövetenskap eller
• samhällsbyggnadsteknik.
samt
Engelska 6 eller motsvarande
Mål
Kursen syftar till en teoretisk, konstnärlig och/eller praktisk fördjupning av ett aktuellt tema som presenteras av kursledningen inför varje kursstart. Kursens flexibla karaktär innebär att kursens generella lärandemål bör förtydligas vid varje kursstart.Lärandemål
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:
- teoretiskt, konstnärligt och/eller praktiskt fördjupa sig i ett tema
- presentera resultatet av en temafördjupning på ett övertygande sätt
- reflektera över arbetsmetoder, använda teorier och resultat med avseende på aktuell temafördjupning
Innehåll
Kursen tillvaratar tillfälliga projekt och uppslag som kan bidra till mångfald och kvalitet i utbildningen. Teman kan omfatta såväl praktiknära uppgifter som forskningsanknutna frågeställningar. Ett annat område som lämpar sig som tema är deltagande i arkitekttävling. Studenterna ges i samråd med kursledningen ett stort ansvar för upplägg och genomförande av kursen. Temafördjupningen kan genomföras individuellt eller i grupp. I kursen betonas kvalitet, teori/reflektion samt redovisning och presentation.Kursen innehåller fördjupning inom relevanta teman. Dessa studier är antingen i form av grupparbete eller individuellt arbete, och är ibland schemalagda och då är de i de flesta fall obligatoriska. Detta förklaras närmare vid kursstart.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd temafördjupningGodkända redovisningar av temafördjupningen
Godkänt deltagande i obligatoriska moment
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.