Ny sökning
LV0102

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem

Kursen är innehåller föreläsningar, seminarier och eget arbete. Under dessa moment ingår teoriavsnitt rörande innovationsprocesser och innovationssystem, innovationsmanagement, projektledning och –organisation, samt bedömning av olika scenarier utifrån hållbarhetsperspektiv. Kursen är uppbyggd kring projekt med verkliga fall där studenter i grupp skall arbeta fram en egen projektplan för ett innovationsprojekt med koppling till ett hållbart livsmedelssystem. Projekten ska ha en helhetssyn och därför samarbetar studenterna med representanter för livsmedelsindustri, rådgivare och lantbrukare. Under projektets gång har gruppen kontakt med fallföretag/-organisation och löpande handledning och delredovisningar/workshops sker löpande. Web-baserade kommunikationsverktyg kommer att användas under kursen och kursen kan läsas från fler campus samtidigt.


Information från kursledaren

Welcome to the course "Project management for innovation in sstainable food systems" spring 2022.

You will find the latest updated schedule as pdf when selecting the timetable.

There is also a schedule in the Time Edit System through the following link: https://cloud.timeedit.net/slu/web/stud2/ri165v6y55Y405QYQZQ7750XZY03Qw7.html. Note that the schedule modules in Time Edit are not complete as regards schedule title, instructions for reading and teacher.

Course literature: We have two main books:

1) Trott, Paul. (2021). Innovation management and new product development, 7th ed. (Pearson). The book is available in print and eTextbook at the publisher Pearson. Previous editions are also possible to use (for example edition 6. You could buy second hand. But note that previous editions might have another chapter structure. Important note: Last year the course was given (2022), the printed edition lacked some pages due to a printing error. Make sure all pages are there.

2) Tonnquist, Bo (2021). Project management, 5th ed. (Sanoma Utbildning). This is a comprenehsive book on the topic of project management. The book contains many useful project tools, which you likely might find useful also in your future work. You will get more instructions on how to use the book when you start the two weeks of project management.

In addition to these, there will be a selection of articles and other materials to be used. These will be made available succesively on the course page in Canvas.

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0102-30052 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0102

Läsåret 2021/2022

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30158)

2022-01-17 - 2022-03-23

Läsåret 2020/2021

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30263)

2021-01-18 - 2021-03-23

Läsåret 2019/2020

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30063)

2020-01-20 - 2020-03-24

Läsåret 2018/2019

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30065)

2019-01-21 - 2019-03-25

Kursplan och övrig information

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Nej Kursen ges som en programkurs: Masterprogrammet Hållbara livsmedelssystem Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0102 Anmälningskod: SLU-30052 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för människa och samhälle Studietakt: 100%