Ny sökning
LV0113

Vegetabiliska livsmedel

Kursen Plant Food Science ges i sin helhet på engelska och är avsedd för dig som är intresserad av livsmedel med råmaterial från växtriket. Den är på avancerad nivå och kräver att du har en kandidatexamen i livsmedelsvetenskap eller motsvarande. Kursen beskriver livsmedelskedjan från skörd till slutliga livsmedelsprodukter för de viktigaste grödorna. Många processtekniker beskrivs i detalj och vi diskuterar hur dessa kan påverka kvaliteten på maten beroende på vilka råvaror som ingår. Livsmedelskvalitet kan ses på olika sätt och i kursen fokuserar vi främst på sensorisk och näringskvalitet eftersom det är viktiga aspekter för konsumenterna. Vi diskuterar också funktionella egenskaper som är relevanta för industrin vid processning, hantering och lagring av livsmedelsprodukter. När det är möjligt försöker vi koppla alla dessa kvalitetsaspekter till sammansättningen av växtråvarorna.



Kursen inkluderar föreläsningar, övning i att läsa vetenskapliga artiklar, tolkning av forskningsdata och två tillfällen med laborationer. Den avslutande skriftliga tentamen är utformad så att förståelse av teorin och förmågan att lösa problem gynnas.

Information från kursledaren

Welcome to Plant food science 2022 (updated info January 14)

The course will start with a call-over January 17, 2022 at 10.15.

Due to the current pendemic situation the course will be on zoom, at least the first few weeks. I will present a suggested reschedule of the laboratury work at the call-over and discuss the possibilities to carry out the lab-work on campus. As far as we know now, the examination will be on campus, but we need to be open for any changes. The preliminary schedule is valid for the first three weeks exept for the fact that all activities will be on zoom.

Zoom link to call-over, lectures and other activites:
https://slu-se.zoom.us/j/62348458776
Passcode 417226

See you all Monday the 17th!
Roger

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0113-30179 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0113

Läsåret 2022/2023

Vegetabiliska livsmedel (LV0113-30065)

2023-01-16 - 2023-03-21

Läsåret 2020/2021

Vegetabiliska livsmedel (LV0113-30253)

2021-01-18 - 2021-03-23

Läsåret 2019/2020

Vegetabiliska livsmedel (LV0113-30060)

2020-01-20 - 2020-03-24

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

  1. Principles of cereal science and technology Författare: Delcour and Hoseney ISBN: 978-891127-63-2 Kommentar: Main course book.
  2. Food processing technology - Principles and practice Författare: Fellows ISBN: 978-1-84569-216-2 Kommentar: Reference book. A few copies of this book can be borrowed on a short term (1 day) from the department.
  3. Postharvest - An introduction to physiology and handelling of fruit, vegetables and ornamentals Författare: Wills et al. ISBN: 978-1-84593-227-5 Kommentar: Reference book. A few copies of this book can be borrowed on a short term (1 day) from the department.

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38054 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1N)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Biologi Livsmedelsvetenskap Biologi
Kurskod: LV0113 Anmälningskod: SLU-30179 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%