Ny sökning
MV0221

Vinodling

Kursen behandlar vinodling och -framställning rent allmänt. Genom exempel från olika vinproducerande områden diskuteras förutsättningarna för vinodling. Förutsättningar för vinproduktion och dess miljöinteraktioner diskuteras liksom odlings- och vinframställningsteknik. Olika odlingssystem och produktionsmetoders inflytande på vinets kvalitet och kvantitet exemplifieras. Ekonomiska och sociala aspekterna av hållbarheten inom vinodlingen presenteras. Kursen består av föreläsningar, litteraturstudier, individuell uppsats baserat på ett personligt val, bedömningar av vinkvalitet och ett studiebesök. Följande områden ingår:

- vinodlingens geologiska, biologiska, klimatologiska och ekonomiska förhållanden

- Vinodlingens miljöpåverkan

- vinproduktion globalt med fokus på Europa

- vinodlingens historia

- vinframställning

- kvalitetsbedömning av vin

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

MV0221-10112 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för MV0221

Läsåret 2021/2022

Vinodling (MV0221-10318)

2021-08-30 - 2021-11-01

Läsåret 2020/2021

Vinodling (MV0221-10299)

2020-08-31 - 2020-11-01

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Note that the literature listed does not fully cover all learning objectives.

Conditions I

Skelton, S. 2020. Viticulture. An introduction to commercial grape growing for wine production. 2nd edition. Published by the author, Great Britain. 2020. ISBN 9780993123559 Chapter 1, 4, 13. Handouts

Conditions II

Skelton, S. 2020. Viticulture. An introduction to commercial grape growing for wine production. 2nd edition. Published by the author, Great Britain. 2020. ISBN 9780993123559 Chapter 2, 3.

Cultivation measures

Skelton, S. 2020. Viticulture. An introduction to commercial grape growing for wine production. 2nd edition. Published by the author, Great Britain. 2020. ISBN 9780993123559 Chapter 5, 6, 14.

Protection measures

Skelton, S. 2020. Viticulture. An introduction to commercial grape growing for wine production. 2nd edition. Published by the author, Great Britain. 2020. ISBN 9780993123559 Chapter 11, 12.

The annual cycle, harvest

Skelton, S. 2020. Viticulture. An introduction to commercial grape growing for wine production. 2nd edition. Published by the author, Great Britain. 2020. ISBN 9780993123559 Chapter 8.

Winemaking

Handouts

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19030 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Markvetenskap Biologi Markvetenskap Biologi
Kurskod: MV0221 Anmälningskod: SLU-10112 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för mark och miljö Studietakt: 50%