Ekonometri och programmering
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för NA0179
Kursplan
NA0179 Ekonometri och programmering, 15,0 Hp
Econometrics and programmingKursplan fastställd
2017-11-15Ämnen
NationalekonomiUtbildningens nivå
GrundnivåModuler
Benämning | Hp | Kod |
---|---|---|
Teori och applikationer | 12,00 | 1002 |
Projekt | 3,00 | 1003 |
Fördjupning
Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)Betygsskala
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 30 hp nationalekonomi. Kunskaper motsvarande engelska 6.Mål
Målet med denna kurs är att introducera studenterna till vanligt förekommande kvantitativa metoder och verktyg som används för att analysera beteendet hos de ekonomiska aktörerna (företag, konsumenter och beslutsfattare) som deltar i livsmedels- och naturresurser sektorerna och/eller står inför problem av miljörelaterat slag.Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- konceptualisera och lösa beslutsproblem i nationalekonomi med linjär programmering,
- använda programvaror för att lösa optimeringsproblem eller modeller,
- konceptualisera empiriska ekonomiska problem utifrån teoretiskt grundade hypoteser,
- uppskatta linjära regressionsmodeller och kunna tolka de motsvarande marginaleffekterna från en statistisk och ekonomisk synvinkel,
- redogöra för allvarliga kränkningar av Ordinary Least Squares Estimator (OLS), liksom motsvarande diagnostiska tester och konventionella lösningar.
Innehåll
Kursen genomförs med hjälp av föreläsningar, seminarier och laborationer.Kursen innehåller numerisk optimering, linjär programmering samt linjär och icke-linjär regression.
Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd tentamen, projektrapport, tilldelade övningar och deltagande i övningar och obligatoriska möten.- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningens regelsamling.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningens regelsamling.