Ny sökning
TE0021

Val av VA-system

Kursens syfte är att ge god helhetssyn och analysförmåga av samhällets vatten- och avloppssystem och därigenom en god grund för en framtida verksamhet som ingenjör inom området. Kurs utgör en sammanhållande del i terminsblocket ”Uthålliga vatten- och avloppssystem” och går under hela terminen. I kursen ingår ett större projektarbete.

Information från kursledaren

2020-11-26
Update - workshopen fram flyttat till 13 januari
Ursäkta att det är rörig - men jag har bestämt att flytta fram workshopen för all till den 13 januari. Jag kommer ta fram ett plan för att kunna erbjuda det båda på plats och på distans (förmodligen i två olika grupper). Förhoppningsvis är det lite lugnare med covid då så att det ska kännas tryggare för de som kommer till campus. Men då hinner jag också planering en digital workshop som kan förmedla samma kunskap till de som vill gör det på distans. Jag återkommer i början av januari med detaljer. Hoppas att datum fungerar och att ni har förstörelse för ändringar i scheman. Kontakta mig gärna med frågor eller funderingar. Jennifer

2020-11-01
Länk till första föreläsning
Introduktionen till kursen börjar kl 9:15 nu på måndag på Zoom. Zoom Meeting ID: 650 5744 1910 Passcode: TE0020

2020-10-27
Kurs information i Canvas
På måndag börjar Val av VA-system. För att komma åt Zoom länkar till föreläsningar måste ni logga in till Canvas. Studenter som är antagen till kursen bör ha fått en inbjudan till Canvas. Inbjuden skickas till eran SLU epost - kollar där. Inloggning till Canvas sker via länken nedan. https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-login/ Om ni planerar att ta kursen och har inte fått en inbjuden till Canvas, kontakta mig: Jennifer McConville jennifer.mcconville@slu.se

2020-09-06
Välkommen till kursen Val av VA-system!
Den 2e november börjar kursen. Val av VA-system är den sammanhållande kursen och projektkursen inom terminsblocket Uthålliga vatten- och avloppssystem. Den består huvudsakligen av projektarbete, men också föreläsningar som har relevans för kursen . I projektet får du möjlighet att fördjupa dig inom en del av VA-blockets område. Målet är att det ska finnas projekt att välja på inom områden som reglering av reningsverk, beredning av dricksvatten, lösningar och system som återför växtnäring som slam eller källsorterat avlopp etc. Examinationen på kursen består av en hemtenta på föreläsningar och litteratur samt av projektarbete. Kursmaterial kommer att finns på Canvas kurssidan. På den här kurshemsidan finner du schema, betygskriterier och litteraturlista (och även litteraturen i form av pfd eller länkar). I efterhand som schemat fortskrider kommer presentationer och annat föreläsningsmaterial att läggas upp på Canvas. OBS! På SLU skall studenterna registrera sig själv på kurserna. Om ni ska gå kursen självregistrerar ni er på Ladok student (https://www.student.ladok.se/) från och med den 2/11 genom att logga in med ert SLU konto (om du har loggat in med en inloggning från ett annat lärosäte så måste du logga ut eller använda annan webbläsare). Självregistreringen är öppen fram till kursstart (2/11). Kontrollera kontaktuppgifterna i Ladok när du loggar in. Jag ber dig att registrera ditt mobilnummer på din sida på SLU för då kan vi meddela via SMS om några sena ändringar uppstår, t.ex. om en föreläsare blir sjuk. Kursstart sker kl 9:15 på måndag den 2:november på Zoom. Länken hittas på Canvas kurssidan. Varmt välkommen till kursen! Jennifer McConville, docent Institutionen för Energi och teknik, Ultuna, 018-672 816

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

TE0021-20144 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för TE0021

Läsåret 2023/2024

Val av VA-system (TE0021-20196)

2023-10-31 - 2024-01-14

Läsåret 2022/2023

Val av VA-system (TE0021-20120)

2022-11-01 - 2023-01-15

Läsåret 2021/2022

Val av VA-system (TE0021-20105)

2021-11-02 - 2022-01-16

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

TE0021 Val av VA-system, 10.0 hp

Selection of water and sanitation system

Kursen ges i Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik och Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik (antagna för 1 juli 2007)

Kurs- och lärandemål:

Efter genomgången kurs skall studenten ha en god helhetssyn och analysförmåga av samhällets vatten- och avloppssystem, samt vara väl lämpad för en verksamhet som ingenjör inom området.

För godkänt betyg ska studenten:

1. Kunna redogöra för och analysera uppbyggnaden av samhällets vatten- och avloppssystem (VA-system), deras lagliga förankring, deras flöden av vatten, växtnäring och föroreningar, deras påverkan på resurser och miljö, kunna föreslå relevanta kriterier för att utvärdera dessa system, samt kunna redogöra för modeller för planering och genomförande av VA-projekt.

2. Kunna planera ett VA-projekt i enlighet med relevanta modeller och genomföra det i enlighet med plan och samt att värdera dess måluppfyllelse gentemot relevanta kriterier.

3. Kunna presentera ett genomfört VA-projekt skriftligt och muntligt på ett sätt som är väl anpassat till målgrupp.

Betygsskala

Godkänd/icke godkänd

Examination

Lärandemål 1 bedöms med en hemtenta, samt redovisning av eget projekt och opposition på annan grupps projekt. Lärandemål 2 och 3 utvärderas med skriftliga och muntliga projektredovisningar.

Betygskriterier och examination

För godkänt betyg på kursen krävs godkänt på hemtentan, på projektredovisning och opposition, samt deltagande i obligatoriska moment (dvs projektredovisningar och workshop).

För godkända hemtenta:

• Studenten är godkänt på 70% av tentan

• Studenten lämnar in tentan i tid

För godkänd projektredovisning:

• Studenten formulerar relevanta frågeställningar och diskutera relevant bakgrund, med stöd i den vetenskapliga litteraturen (Mål 1)

• Studenten väljer och tillämpar relevanta kriterier och modeller för utvärdering och genomförande av ett VA-projekt (Mål 1)

• Studenten planerar och genomför ett VA-projekt i enlighet med relevanta modeller (Mål 2)

• Studenten diskuterar kritiskt och sammanfattar VA-projekts måluppfyllelse gentemot relevanta kriterier (Mål 2)

• Studenten presenterar ett genomfört VA-projekt skriftligt på ett sätt som är väl anpassat till målgruppen (Mål 3)

• Studenten presenterar ett genomfört VA-projekt muntligt på ett sätt som är väl anpassat till målgruppen (Mål 3)

För godkänd opposition:

• Studenten granskar kritiskt ett genomfört VA-projekt baserad på relevanta kriterier (Mål 1)

• Studenten ger konstruktiv återkoppling till val av modeller i granskat VA-projekt. (Mål 1)

Litteraturlista

  1. Via denna länk finner du litteraturlistan HT 2020 [Via denna länk finner du litteraturlistan HT 2020] (https://slunik.slu.se/kursfiler/TE0021/20144.2021/Litteratur_2020.pdf)

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 25369 SEK Nivå: Avancerad nivå (A1F)
Ämne: Teknologi Teknik Teknologi
Kurskod: TE0021 Anmälningskod: SLU-20144 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för energi och teknik Studietakt: 50%