Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - landsbygdsutveckling

Vill du arbeta med viktiga frågor så som konflikthantering eller hållbar utveckling av landsbygden? Dina lokala, regionala och globala möjligheter i yrkeslivet är gränslösa när du läst och fördjupat dig i landsbygdsutveckling.

Vad gör en agronom inom landsbygdsutveckling?

Som agronom inom landsbygdsutveckling arbetar du med att sätta landsbygden och de människor som verkar där i perspektiv. Hur lantbrukssektorn kan utvecklas för att försörja samhället med mat och service på ett hållbart sätt, inte bara i Sverige utan även globalt, är i fokus. Din unika kompetens i landsbygdsfrågor kan du använda lokalt, nationellt och internationellt på exempelvis myndigheter, företag och i organisationer.

Hur blir jag agronom inom landsbygdsutveckling? 

Om du vill bli agronom inom landsbygdsutveckling söker du först det treåriga samhällsutveckling landsbygd- kandidatprogram. Därefter söker du det tvååriga masterprogrammet rural development and natural resource management

Bild av en by omgiven av frodigt odlingslandskap.

Samhällsutveckling landsbygd - kandidatprogram 3 år

Hur ser landsbygdens roll ut i samhället? Hur kan den utvecklas, och hur fungerar samspelet mellan stad och land? Programmet Samhällsutveckling landsbygd passar dig som vill bidra till en positiv samhällsutveckling, med specialisering på frågor som rör landsbygden.

Kvinnor skördar på ett teplantage.

Rural Development and Natural Resource Management - masterprogram 2 år

Masterprogrammet för landsbygdutvecklingsagronomer har programstart 2024. Det planerade innehållet kommer att sammanfalla med innehållet för masterprogrammet Rural development and natural resource management men med vissa anpassningar för att kraven för en agronomexamen ska kunna uppfyllas.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…