Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - landsbygdsutveckling

All vår mat kommer från landsbygden. För en levande landsbygd behövs samarbete både lokalt, nationellt och internationellt. Som landsbygdsutvecklingsagronom bidrar du till en hållbar utveckling av vårt samhälle och en klok användning av våra naturresurser.

Vad gör en agronom inom landsbygdsutveckling?

Som agronom inom landsbygdsutveckling arbetar du med att sätta landsbygden och de människor som verkar där i perspektiv. Hur lantbruk kan utvecklas för att försörja samhället med mat och service på ett hållbart sätt är en viktig del av landsbygders utveckling. Din unika kompetens i landsbygdsfrågor kan du använda lokalt, nationellt och internationellt på exempelvis myndigheter, företag och i organisationer.

Hur blir jag agronom inom landsbygdsutveckling? 

Om du vill bli agronom inom landsbygdsutveckling söker du först det treåriga samhällsutveckling landsbygd- kandidatprogram. Därefter söker du ett tvåårigt masterprogram för landsbygdsutvecklingsagronomer med programstart 2024.

Bild av en by omgiven av frodigt odlingslandskap.

Samhällsutveckling landsbygd - kandidatprogram 3 år

Hur ser landsbygdens roll ut i samhället? Hur kan den utvecklas, och hur fungerar samspelet mellan stad och land? Programmet Samhällsutveckling landsbygd passar dig som vill bidra till en positiv samhällsutveckling, med specialisering på frågor som rör landsbygden.

Agronom - landsbygdsutveckling - masterprogram 2 år

Vill du arbeta med och för människor på landsbygden? Som landsbygdsutvecklingsagronom bidrar du till en hållbar utveckling av våra samhällen, naturresurser och lantbruk. Masterprogrammet har programstart 2024. Det planerade innehållet kan du se här. 


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…