Institutionen för växtförädling
SLU Grogrund vill stärka den svenska äppelodlingen med robusta sorter
Idag är det "Fascinerande växters dag". Inom SLU Grogrund är vi fascinerade av växter, både vad gäller den fantastiska variation som finns bland arterna i växtriket och hur vi människor kan använda
Stort intresse för Äppeldagen
För att svenska äpplen ska vara konkurrenskraftiga i framtiden krävs bättre samarbeten och starkare marknadsföring, det är några av slutsatserna från Äppeldagen 2024. Mötet innehöll flera ljusglimtar
Disp Lan Yuzhou
Exploring the genetic toolbox for climate-resilient spring wheat : drought impact on yield, breadmaking quality, nutritional value and toxicity lotta.malmborg@slu.se Lan Yuzhou försvarar sin
Utbildning
Grundläggande utbildning Vår institution undervisar inom programmen för trädgårdsvetenskap, trädgårdsskötsel, landskapsteknik och jordbruks- och landsbygdsförvaltning. Vi undervisar i bland annat
En ny bakterieblanding kan bekämpa ekonomiskt viktig svampsjukdom på vete
En ny lovande bakterieblandning som kan bemämpa axfusarios, en ekonomiskt viktig svampsjukdom som drabbar vete över hela världen, har tagits fram. Den här biologiska bekämpningsmetiden kan vara ett
Publikationer
Forskningsresultat från vår institution
Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
SLU på Borgeby fältdagar
SLU på Borgeby fältdagar johanna.grundstrom@slu.se I monter M36 möter du våra studenter och forskare. Här finns det plats för viktiga diskussioner om framtidens lantbruk. Ta del av presentationerna
Gensaxen - inget trollspö men ett konkurrenskraftigt verktyg i växtförädlingen
Om gensaxen Crispr/Cas9 får grönt ljus i EU, kommer fler forskare och växtförädlare att kunna utveckla så kallade genomredigerade sorter av grödor, som på olika sätt bidrar till en mer hållbar och
Disp Johanna Osterman
Advancing red clover breeding through genomic selection methods lotta.malmborg@slu.se Johanna Osterman, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Advancing red clover
IDA2-KickOut
IDA: Tvärvetenskap för bättre naturresursförvaltning samt livsmedelsproduktion i takväxthus futurefood@slu.se Save the date: Välkommen till en inspirerande dag om tvärvetenskap i forskning och
Så satsar SLU på livsmedelsforskning
En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på