Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
08 oktober 2024
Vete kan styra en nyttosvamp för att få bättre växtskydd
För första gången har forskare visat att en gröda, i det här fallet vete, kan styra vad en... -
25 september 2024
Nya bakteriestammar är lovande för bekämpning av tomatsjukdomar
Forskare från SLU har tillsammans med kollegor i Italien identifierat tio bakteriestammar som är... -
28 augusti 2024
Kapplöpning för att skapa hållbara livsmedelssystem
Vår livsmedelsförsörjning kommer att ställas inför allt större utmaningar när klimatet förändras.... -
28 augusti 2024
Forskarens roll i den hållbara utvecklingen
Mer forskning och samverkan som utmanar dagens sätt att utforma våra samhällen, mindre stuprörstä... -
23 juli 2024
Ökad produktion av livsmedel i Sverige – tillvarata sidoströmmar för innovativa produkter
En stor del av ätbara och nyttiga delar av broccoli och grönkål tas idag inte tillvara. Dessa...
Kalender
-
onsdag, 04 december
Nordiska perspektiv på markhälsa - en utforskande tvärvetenskaplig workshop
Begreppet markhälsa får allt större genomslag i den vetenskapliga litteraturen, i media och i... -
onsdag, 11 december till torsdag, 12 december
Sydsvenska växtodlingsmötet 2024
Ta del av de senaste försöksresultaten och aktuell kunskap för södra Sveriges växtodling -...
Publicerad: 30 april 2024 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…