Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Institutionen för skoglig mykologi och växtpatologi

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Nyheter

2016-05-20 -  Ny avhandling om allvarlig svampsjukdom på kokospalmer
Joao Bila har spikat sin avhandlinge med titeln "Coconut lethal yellowing disease in Moçambique. Diversity, host range and the impact of farming practices on disease incidence".
2016-05-18 -  Vän eller fiende? Hymenoscyphus fraxineus orsakar askdöd i Europa men skadar inte träden i sin ursprungliga miljö
Svampen bakom massdöden av europeisk ask, Hymenoscyphus fraxineus , återfinns i friska, symptomfria askar i sin ursprungliga östasiatiska miljö, och den genetiska variationen i Asien är betydligt större...
2016-05-17 -  Forskningsstrategi och kanotpaddling i Högsbo
Den 11-12 maj åkte institutionen iväg på de årliga institutionsdagarna. Den här gången reste vi till Högsbo för att diskutera forskningsstrategi.

Insitutionens medlemmar på institutionsdagarna i Sätrabrunn i juni 2014. Om du vill veta mer om de som jobbar här och deras forskning, läs på de personliga webbsidorna här.

 

Webbredaktör: Cajsa Lithell

Om oss

Institutionen för skoglig mykologi och växtpatologi ingår i Uppsala BioCentrum vid SLU och är en del av både Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap och Fakulteten för skogsvetenskap.

Vår forskning är både grundläggande och tillämpad och fokuserar på interaktioner mellan växter och svampar och andra mikroorganismer i skogs- och jordbrukssystem.

Läs mer om våra forskningsområden här.


 
Sidan uppdaterad: 2016-02-22. Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen