Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Världen behöver dig. Nu är ansökan till höstens program och kurser öppen. Lär känna våra utbildningar och ansök redan idag.

Nyheter

Jobba på SLU

Vi söker hela tiden nya medarbetare, såväl forskare och lärare som teknisk och administrativ personal. Här hittar du jobben som bidrar till att skapa förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld!

När kommer den sista vintern?

Svenska vintrar har förändrats radikalt – på många håll är det nästan helt snöfritt året runt. Vad gör det med skogen och med oss människor? Hör första avsnittet av podden "Skogen & Människan".

Poddredaktionen

Rapportera vårtecken

Skogs- och fältharen kan få ungar tidigt på året och för många är det ett av de första vårtecknen. Frågan är hur tidigt? Och när föds de flesta harpaltarna? Läs mer om harar och hur du kan hjälpa till med att rapportera observationer.

Vill du börja plugga?

Nu är ansökan till höstens utbildningar öppen. Oavsett om du lockas av gröna ängar, djupa skogar eller det pulserande livet i staden, har vi på SLU ett brett utbud av utbildningar att erbjuda.

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Välj bland dina intresseområden!

SLU forskar och utbildar om mat, rent vatten, material och energi, liksom om sällskapsdjur, hälsa och hållbara städer.

Loading…