Värt att veta

Senast ändrad: 24 maj 2024
Värt att veta, illustration.

Värt att veta är korta populärvetenskapliga föredrag om forskning och miljöanalys på SLU. Forskningen på SLU vågar ifrågasätta etablerad kunskap och siktar på att lösa riktiga problem för en levande värld. Du kan lyssna online eller på plats i Uppsala.

Varför Värt att veta

Värt att veta bjuder in till intressanta korta föreläsningar med en forskare på SLU. Vi vill på detta sätt öka kunskapen om forskningen genom att i en populärvetenskaplig form presentera ett axplock av de olika forskningsprojekten som finns på SLU. Hela programmet tar inte mer än en timme.

Kom och lyssna i Uppsala eller online

I dagsläget är det enbart Uppsala som arrangerar Värt att veta-föreläsningar. Alla kommande föreläsningar strömmas live på SLU play och bibliotekets Facebook-sida, och du kan även ta del av dem i efterhand på SLU play. 

Du hittar det aktulla programmet i bibliotekets kalendarium.

I samband med varje Värt att veta-föreläsning serveras matiga mackor från 11.45. Föreläsningarna startar klockan 12.15 och håller på till 13.00. Den sista kvarten är oftast vikt åt frågor. 

Språk

Föreläsningarna hålls ibland på svenska och ibland på engelska. Språket anges i presentationen för det aktuella föredraget.

Värt att veta är öppet för alla - Välkommen!