SLU-nyhet

Programmet till Almedalen 2023

Publicerad: 17 april 2023
Almedalen, Martin Westin.

Den 28 juni finns Mistra Environmental Communication på plats i Almedalen för en dag om Mistras forskning tillsammans med andra program.

Det är närmare bestämt i sal B22, B-huset i Uppsala universitets lokaler på Cramérgatan 3 i Visby som Mistras dag kommer att äga rum. Programmet inleds klockan 12 med lunch.

Dagen kommer att vara indelad i tre teman: Grön omställning längs industrins värdekedjor, Så uppnår vi hållbara livsmedelssystem och Klimatomställningens glömda möjligheter.

Mistra Environmental Communication om hållbarhet till 2045

I den sista delen av programmet, mellan 14.10 och 15, medverkar Mistra Environmental Communication med forskare Amelia Mutter.

Uppfattningen om vad en hållbar omställning innebär på individ- och samhällsnivå går isär. Samtidigt finns en bred uppslutning runt nationella och internationella miljö- och klimatmål och en rad beslut och styrmedel införs för att uppfylla de olika målen. Men hur ska omställningen ta fart på olika nivåer i samhället? Vilka beslut leder oss i rätt riktning? Och hur ska omställningen ske så den uppfattas som rättvis, effektiv och motiverande? Här kan ett narrativ om hur det hållbara samhället kan se ut, inspirera och snabba på utvecklingen.

Baserat på kunskap i bland annat Mistras forskningsprogram om elektrifiering, klimatomställning, cirkulär ekonomi och miljökommunikation belyser forskare olika perspektiv av vägen fram till det hållbara samhället 2045. Möjligheter och utmaningar med olika initiativ och beslut samt myter och desinformation som florerar i debatten, belyses, bemöts och diskuteras.

Se mer om Mistras dag i Almedalen här.


Kontaktinformation