Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
12 april 2024
Gensaxen - inget trollspö men ett konkurrenskraftigt verktyg i växtförädlingen
Om gensaxen Crispr/Cas9 får grönt ljus i EU, kommer fler forskare och växtförädlare att kunna... -
02 april 2024
Så satsar SLU på livsmedelsforskning
En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga ... -
16 februari 2024
Kan små RNA-molekyler vara växtskyddets framtid?
Små RNA-molekyler, eller sRNA är vanliga i svampar, inklusive i de svampar som kan användas som... -
29 januari 2024
Jakten på de goda baljväxterna
Det finns en mängd olika baljväxter med olika egenskaper och smak, men det är fortfarande okänt... -
29 januari 2024
Forskare bakar för bättre protein
Högt proteininnehåll och gott om näringsämnen är några av fördelarna med baljväxtmjöl, men hur br...
Kalender
-
tisdag, 28 maj
-
onsdag, 26 juni till torsdag, 27 juni
SLU på Borgeby fältdagar
26 och 27 juni är det dags för Borgeby fältdagar och SLU finns som vanligt på plats. Möt våra... -
tisdag, 17 september
IDA: Tvärvetenskap för bättre naturresursförvaltning samt livsmedelsproduktion i takväxthus
Save the date: Välkommen till en inspirerande dag om tvärvetenskap i forskning och utbildning vid...
Publicerad: 12 oktober 2023 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…