Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

SLU Skara

Kor

På SLU i Skara forskar och utbildar vi kring djur, miljö och landsbygdens produktionsfrågor. Maten är viktig - vi befinner oss mitt i ett av landets största lantbrukscentra.

SLU Campus

Campus i Skara ligger på historisk mark. Här startade Linnélärjungen Peter Hernquist Sveriges första veterinärutbildning 1775. På Campus finns, förutom forsknings- och undervisningshus också ett djursjukhus.

På SLU i Skara forskar och utbildar vi kring djur, miljö och landsbygdens produktionsfrågor. Våra profilområden är djurhållning och djurvälfärd samt djursjukvård och djuromvårdnad. Här finns också precisionsodling och industrinära livsmedelskompetens. Utanför det centralt belägna Campus finns det flera försöksgårdar.

Verksamheterna på SLU i Skara tillhör flera av SLU:s fakulteter. I vissa fall finns den organisatoriska hemvisten på en modersinstitution på annan ort. Som gemensam funktion för huvudorten Skara finns en platschef med ansvar för koordinering och samverkan.

Så ska SLU i Skara arbeta i framtiden - överenskommelse VGR och SLU 

Sedan den 12 maj 2014  finns en överenskommelse hos regionutvecklings-nämnden i Västra Götaland och SLU: styrelse. Den ligger till grund för det fortsatta arbetet inom den närmsta treårsperioden och gäller utvecklingspotentialen för SLU i Skara och arbetet med den gröna sektorn. Dokument.

Framtidsprojekt 

Den gemensamma överenskommelsen mellan SLU och Västra Götalandsregionen innebär att fyra nya framtidsprojekt startat 1 juli 2014. Dessa är inom:

Nöt- och Lammköttsproduktion

Precisionsodling

Bioenergi

Kompetenscentrum Rådgivning

Överenskommelsen bygger på en utredning som pågått sedan 2013. Den föreslår att SLU i Skara bidrar till att fylla de glapp som finns i informations- och kunskapsflöden mellan forskning och praktik. SLU i Skara behöver vidareutvecklas och förstärkas genom bland annat forskning inom ansvarsfull produktion.

Länk till utredningen 

Länk till bilagor   

Länk till stödbrev


Skarabloggen

Läs senaste nytt om vad som händer i stort och smått på SLU i Skara. Margareta Stigson, platschef, har en egen blogg! Skarabloggen.

 

 Margareta Stigson

Margareta Stigson, platschef SLU Skara

Kontakt
Platschef: Margareta Stigson, 0511-67121, margareta.stigson@slu.se

Kommunikatör: Vanja Sandgren, 0511-67155, vanja.sandgren@slu.se

Adress
SLU Skara, Box 234, 532 23 Skara
Telefon växel: 0511-670 00
Fax: 0511-671 34

Besöksadresser
Undervisningshuset: Malmgatan 10, 532 31 Skara
Forskningshuset: Gråbrödragatan 19, 532 31 Skara

SLU Skara - interna sidor

Undervisningshuset SLU Skara 

Här hittar studenter och personal alla miljödokument samt annat som rör orten Skara.

Länk till interna sidor

Miljöcertifiering

miljöcertifieringssymbol

SLU Skara är en miljöcertifierad huvudort 

Läs mer om arbetet.


Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2013


Skaraberättelsen

SLU Skara

En beskrivning av verksamheten med djurutbildningar och landsbygdsarbete i Skara sedan slutet av 1700-talet fram till idag.

Här kan du läsa Skaraberättelsen.

Nyheter

2014-07-18 -  Sommarkurs kan locka kvinnor till skogsbruket
En skogskurs vid SLU i Skinnskatteberg skapar intresse. Sveriges Radio, P4 Västmanland, har intervjuat Evelina Hultgren, som går första året på skogsmästarprogrammet.
2014-07-17 -  Debatt om Almedalveckans miljöpåverkan
I en debattartikel, publicerad i UNT, väcker Hans-Örjan Nohrstedt, docent vid SLU, frågan om hur resor till och från Almedalen påverkar miljön.
2014-07-15 -  SLU högt rankat bland universitet i världen
SLU är ett av de universitet som rankas bland de bästa två procenten i världen. Plats 433 räknat bland över 22 000 institutioner med högre utbildning är hedrande. I Sverige kommer SLU på tionde plats....
2014-07-11 -  Antagningsbeskedet 2014
Nu går antagningsbeskeden ut till alla som sökt någon av SLU:s utbildningar som börjar på grundnivå. Till alla som blivit antagna nu eller som blir det senare i sommar: Grattis och kom ihåg att tacka ja...
2014-07-10 -  Nu börjar sökande efter unika herrgårdskartor
Docent Göran Ulväng vid avdelningen för agrarhistoria vid SLU i Uppsala är initiativtagare till ett projekt att inventera förekomsten av kartor på de uppländska herrgårdarna.
Sidan uppdaterad: 2014-07-18. Sidansvarig: vanja.sandgren@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen