7
Oct
Stockholm

Workshop: Den hållbara forskaren

Lärosätenas klimatnätverk bjuder in till workshop den 7 oktober kl.9-16 på Stockholms universitet.

Workshopen "Den hållbara forskaren" behandlar möjligheter och utmaningar som akademin står inför, i sin ambition att förse samhället med både utbildning och forskning av högsta kvalitet och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Tid: Fredag 7 oktober kl 09.00 - 16.00
Plats: Aula Magna, Frescativägen 6, Stockholms Universitet
Språk: Svenska

Sista anmälningsdag 30 september!

Workshopen kommer också att streamas. Länk till anmälan att delta i den streamade workshopen.

Den hållbara forskaren

Kan forskarens prestation bibehållas samtidigt som klimatpåverkan från resor minskar? Är det möjligt att minska konsumtion kopplad till forskning utan att kvaliteten påverkas? Kan klimatsmarta upphandlingar och klimatkrav från forskningsfinansiärer leda till en mer hållbar forskning? Vilken roll har forskarutbildningen i att utbilda ”hållbara forskare”?

Workshopen riktar sig till alla som har en roll i klimatomställningen av den svenska högskolesektorn: forskare, ledare på olika nivåer, inköpare, miljöhandläggare, travel managers, forskningsfinansiärer med flera.

Här finner du programmet!

Sprid gärna inbjudan i era nätverk!

Facts

Time: 2022-10-07 09:00 - 16:00
City: Stockholm
Organiser: Lärosätenas klimatnätverk
Additional info:

Related pages: