Fakta:
Projektet pågår: 2019-2022
Projektkoordinator: Folke Sitbon, SLU
Deltagande organisationer: SLU, Lyckeby Starch AB
Läs mer i forskarporträttet: Ett nytt livsmedelsprotein från stärkelsepotatis ser dagens ljus – med hjälp av nya växtförädlingsmetoder
Den 9 november 2020 publicerade Vetenskapsradion ett inslag med titeln "Gensaxen gör det möjligt att utvinna mer protein ur potatis". Mariette Andersson från SLU Grogrund medverkar.
På Vetenskapsrådets nyhetssajt, forskning.se, publicerades den 13 november 2020 en artikel "Gensaxen ska få loss värdefullt potatisprotein".
På sajten Livsmedelnyheter.se publicerades den 17 november 2020 artikeln "Protein från stärkelsepotatis kan komma att ersätta soja".
I ett inslag i Vetenskapsradion den 1 december handlar det om "Så förbättras grönsakerna av nobelprisad teknik". Flera SLU-forskare medverkar.