Hoppa till huvudinnehåll

SLU Aquaculture

är en plattform med uppdrag att främja och samordna forskning och utbildning inom akvakultur vid SLU. Akvakulturforskning pågår vid SLU:s alla fyra fakulteter.

SLU Aquaculture nyheter

Innovations for the Blue Planet 2024

The Blue Planet Conference - Innovations for the Blue Planet 2024, är en internationell konferens som hålls 23-25 april 2024 i Stockholm. Sista anmälningsdag är den 29 mars 2024.

Hamnen i Öregrund.

Stöd till fiske och vattenbruk 2021‑2027

Öppen nu! Ansök om medel från Havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet 2021–2027. Här kan du läsa om programmet och vad det går att söka medel för.

Sjömat på en tallrik. Foto.

Kursen fiskhälsa och fiskvälfärd

Kursen i fiskhälsa, förebyggande hälsoarbete och fiskvälfärd genomfördes i november 2023. Här kan du ta del av allt material och inspelade föreläsningar.

Ett stim av lax som simmar strax under ytan. Foto.

Poddavsnitt om akvakultur

Akvakultur har stor potential att ge oss framtidens mat, men omgärdas också av många utmaningar. Det här avsnittet av podden Feeding your mind från SLU Future Food handlar om akvakulturens möjligheter och utmaningar.

Laxfileer och andra fiskar på is i fiskdisk. Foto.

Fiskodling i norr – en livsmedelsproduktion med miljöpotential

En populärvetenskaplig sammanfattning av kunskapsläget och vad som kvarstår att beforska, för att säkerställa en eko- och sociosystembaserad plan för att förvalta våra norrländska kraftverksmagasin. Skriven av en mångvetenskaplig grupp forskare vid SLU och Umeå universitet.

Fiskodling i Norrland, Sverige. Foto.

Akvakulturforskare vid SLU

Är du intresserad av akvakultur och vill komma i kontakt med våra forskare kopplade till SLU Aquaculture? Här hittar du information om deras expertområden samt kontaktuppgifter (på engelska).

SLU-professor Anders Kiessling står med en håv intill ett fisktråg. Foto.

Infrastruktur för forskning inom akvakultur

Här hittar du en lista över forskningsinfrastrukturer vid SLU, även tillgänglig för forskare vid andra universitet eller företag. Hittar du något som passar din forskning? (på engelska)

Fisklabbet i VHC vid SLU Ultuna. Foto.

Vattenbrukets miljöpåverkan och miljönyttor

Här kan du titta på alla föreläsningar från kursen.

Gullmarn – över/under ytan. Foto.

Grönt ljus för den svenskodlade regnbågen

Läs pressmeddelandet från WWF där årets Fiskguide presenterades – vilka fiskar fick rött, gult eller grönt ljus?

En illustration som föreställer en regnbåge. Foto.

Global akvakultur vid SLU

SLU-forskare samarbetar med forskare baserade över hela världen, bland annat i låg- och medelinkomstländer. Här har vi samlat ett urval av forskningsprojekt, publikationer och andra aktiviteter (på engelska).

Dammar med fiskodling i Tanzania. Foto.

Film- och medieinslag

Här samlar vi seminarier, föreläsningar, medieinslag med våra SLU-forskare inom akvakultur (webbsidan är på engelska, men det finns innehåll både på svenska och engelska).

SLU-researcher Cecilia Lalander holding a lecture in Almedalen 2019.
Publicerad: 19 mars 2024 - Sidansvarig: aquaculture@slu.se
Loading…