Hoppa till huvudinnehåll

SLU Aquaculture

Forskning om akvakultur pågår vid alla fyra fakulteterna vid SLU. SLU Aquaculture är en plattform som syftar till att utveckla forskning och undervisning om akvakultur vid SLU.

SLU Aquaculture nyheter

Poddavsnitt om akvakultur

Akvakultur har stor potential att ge oss framtidens mat, men omgärdas också av många utmaningar. Det här avsnittet av podden Feeding your mind från SLU Future Food handlar om akvakulturens möjligheter och utmaningar.

Laxfileer och andra fiskar på is i fiskdisk. Foto.

Fiskeriförsöksstationen i Älvkarleby

Det finns många möjligheter till forskning och experiment på forskningsstationen. Ett bäckrum, en experimentbäck och ett strömakvarium är några av stationens forskningsfaciliteter.

Tre människor tittar på fisktankarna i uppfödningsanläggningen. Foto.

Stöd till fiske och vattenbruk 2021‑2027

Öppen nu! Ansök om medel från Havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet 2021–2027. Här kan du läsa om programmet och vad det går att söka medel för.

Sjömat på en tallrik. Foto.

Akvakulturforskare vid SLU

Är du intresserad av akvakultur och vill komma i kontakt med våra forskare kopplade till SLU Aquaculture? Här hittar du information om deras expertområden samt kontaktuppgifter (på engelska).

SLU-professor Anders Kiessling står med en håv intill ett fisktråg. Foto.

Global akvakultur vid SLU

SLU-forskare samarbetar med forskare baserade över hela världen, bland annat i låg- och medelinkomstländer. Här har vi samlat ett urval av forskningsprojekt, publikationer och andra aktiviteter (på engelska).

Dammar med fiskodling i Tanzania. Foto.

Infrastruktur för forskning inom akvakultur

Här hittar du en lista över forskningsinfrastrukturer vid SLU, även tillgänglig för forskare vid andra universitet eller företag. Hittar du något som passar din forskning? (på engelska)

Fisklabbet i VHC vid SLU Ultuna. Foto.

Hållbar sjömat är supermat för människor och för vår planet

SLU Global, SLU Aqua och SLU Aquaculture arrangerade ett lyckat webbinarium om hållbar produktion och skörd av sjömat. Experter från SLU, CGIAR, WorldFish och internationella intressenter och organisationer deltog och diskuterade hållbara lösningar för framtiden.

Familj i Vietnam som lagar mat
Publicerad: 16 maj 2023 - Sidansvarig: aquaculture@slu.se
Loading…