Hoppa till huvudinnehåll

Läs, se, lyssna, följ

Följ SLU Future Food i våra olika kanaler för att få den senaste forskningen serverad.

Lyssna på podden Feeding Your Mind

Med podden Feeding Your Mind från SLU Future Food kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden.

Jordgloben i ett äpple. Foto

Diskutera på LinkedIn

Följ oss på LinkedIn och var med och diskutera aktuella frågor kring ett hållbart livsmedelssystem.

LinkedIn logotyp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Food for Thought för information om framtidens mat, arbetet för ett hållbart livsmedelssystem, forskning, publikationer, seminarier och andra nyheter från SLU Future Food

Kryddor på indisk marknad

Feed: A food systems podcast

Feed är en podcast om hållbara livsmedelssystem från Table, ett samarbete mellan SLU, University of Oxford och Wageningen University & Research som ska driva diskussioner om det globala livsmedelssystemet.

Shaping our food - en podcast om växtförädling och djuravel

Shaping our food – en podcast om växtförädling och djuravel. Lisa Beste och Anna Lehrman reder ut olika frågor i intervjuer med forskare inom växtförädling, husdjursavel och bioteknik.

Shaping our food logotyp

Följ oss på Youtube

Här kan du se inspelade seminarier och reportage om SLU:s forskning.

Filmrulle med filmrutor. Illustration.

Mat och klimat hör ihop

Framtidens mat och framtidens klimat hör ihop. I en serie filmer från SLU Future Food berättar SLU-forskare mer om forskning och kunskap kring mat och klimat. 

Klarar det marina livet att ställa om?

Det är inte i framtiden som klimatförändringarna påverkar marina miljöer - förändringarna är redan i full gång. Hur klarar havslevande organismer att ställa om? Kommer framtida generationer att kunna äta torsk? Möt forskaren Diana Hammar Perry vid SLU .

Komplexa samspel i havet

Det marina livet påverkas och förändras av många olika faktorer i ett komplext samspel. Storskaligt fiske och klimatförändringarna till exempel. Är de fiskar vi vill äta vinnare eller förlorare i den föränderliga världen? Möt forskaren Valerio Bartolino vid SLU.

En viktig brygga mellan teori och praktik

Klimathållbar matproduktion bygger på kunskap som ofta når lantbrukarna via rådgivarkåren. Möt SLU RådNu-forskarna Jenny Höckert och Magnus Ljung som ser rådgivarna som en viktig brygga mellan teori och praktik.

Publicerad: 23 oktober 2023 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…