CV-sida

Anna Karlsson

Anna Karlsson
Doktorand. Mitt fokusområde ligger inom skoglig planering och rådgivningstjänster.

Presentation

Jag är doktorand inom skoglig planering i Sverige och deltar i ett projekt som syftar på att främja ett varierat skogsbruk som bättre motsvarar skogsägarens behov och är i linje med olika samhälleliga mål för skogen. Mitt fokus ligger på att analysera hur rutinerna för skoglig planering och rådgivningstjänster kan förbättras för att bättre matcha ägarens mål samt integrera ett landskapsperspektiv i skoglig planering. Jag riktar särskild uppmärksamhet mot planläggare och skogsbruksplanen. Forskningen behandlar specifika skogsfastigheter och landskap i södra Sverige.   

Forskning

Projekt: “Samskapande av rådgivningstjänster och planering för mer diversifierad skogsskötsel i svenska familjeskogsbruket, Co-Creator”. Co-Creator-projektet är utformat för att initiera varaktiga förändringar i skogsförvaltningen och innefattar kunskapsskapande mellan forskare, privata skogsägare, planerare och rådgivare. 

Samverkan

Co-creator är starkt inriktat på praktisk tillämpning och innefattar samskapande av kunskap mellan vetenskap och praktik. Det inkluderar samarbete med betydande skogsorganisationer, inklusive Södra och Skogsstyrelsen. 

Bakgrund

Jag har en bakgrund inom skogsvetenskap och miljövetenskap. Jag avslutade min kandidatexamen i miljövetenskap vid Malmö universitet år 2018. Därefter genomgick jag en ettårig masterutbildning i hållbart ledarskap och organisation. Efter några år inom akademin beslutade jag mig för att resa till Peru och volontärarbeta i regnskogen. Där insåg jag min starka passion för miljö- och skogsvård, vilket motiverade mig att bidra mer till detta område. Resultatet blev att jag bestämde mig för att påbörja masterprogrammet Euroforester vid SLU och tog examen år 2022. 

Min masteruppsats handlade om samverkansprocessen för att planera och implementera en grön infrastrukturs plan i Skåne län. Uppsatsen ger insikter om beslutsfattandet på en subnationell nivå och belyser bristerna i utformningen av den samverkansprocess som krävs för att planera och implementera grön infrastruktur.