Madeleine Moazzami

Undervisning
Jag undervisar inom ämnet livsmedelssäkerhet, främst på veterinärprogrammet och tilläggsutbildningen för veterinärstudenter utanför EU. Jag doktorerar om förekomst av livsmedelsburna bakterier före och efter rengöring och desinfektion på köttföretag med fokus på biofilm. Jag genomgår även en europeisk specialisering i veterinär folkhälsa.
Forskning
Är metoderna för rengöring och desinfektion på svenska slakterier och styckningsanläggningar tillräckliga för att garantera säkra livsmedel?
Samverkan
Styrelseladamot och sekreterare i Nationallt nätverk för universitetslärare i livsmedelsmikrobiologi. Vi arbetar bl.a. med att stärka undervisningen och forskningen inom livsmedelsmikrobiologi i landet.
Bakgrund
Leg. veterinär utbildad på Universidad de Las Palmas de Gran Canaria och delvis på Szént István University, Budapest. Examen 2012.
Master Livsmedelssäkerhet och djurhälsa, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Examen 2014.
Officiell veterinär på slakterier (vikariat sommar), Livsmedelsverket (2014, 2017, 2018, 2019).
Publikationer i urval
Moazzami, M., Fernström, L-L., Hansson, I. (2020). Reducing Campylobacter jejuni, Enterobacteriaceae and total aerobic bacteria on transport crates for chickens by irradiation with 265-nm ultraviolet light. Food control, 119. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2020.107424.
Moazzami1, M., Bergenkvist1, E., Fernström, L-L., Rydén, J., Hansson, I. (2020). Reducing Campylobacter jejuni, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, and total aerobic bacteria on broiler carcasses using combined ultrasound and steam. J Food Prot. https://doi.org/10.4315/JFP-20-395.
Marklinder, I.; Ahlgren, R.; Blücher, A.; Börjesson, S.M.E.; Hellkvist, F.; Moazzami, M.; Schelin, J.; Zetterström, E.; Eskhult, G.;
Danielsson-Tham, M.L. Food safety knowledge, sources thereof and self-reported behaviour among university students in Sweden.
Food Cont. 2020, 113, 107–130.