11
okt
Göteborg

Livsmedelsforum

Den 11 oktober bjuder Aktuell Hållbarhet in till Livsmedelsforum och i år är SLU Future Food medarrangör. Platsen är Chalmers i Göteborg och aktuella ämnen som tas upp är bland annat matsvinn, offentlig upphandling och digitalisering.

Livsmedelsforum är en årlig mötesplats för aktörer i livsmedelsbranschen, myndigheter, företag och andra intresserade. Aktuella ämnen som matsvinn, offentlig upphandling och digitalisering tas upp, forskningsnyheter och välsmakande innovationer presenteras.

Cirkulär mat och en duell om framtidens snabbmat

Line Gordon från Stockholm Resilience Centre kommer att presentera den färska EAT Lancet-rapporten, docent Cecilia Mark Herbert från SLU tar plats under rubriken Cirkulär mat – ett nytt buzz word och presenterar ett nytt verktyg att använda. SLU-forskaren Mattias Eriksson kommer att borra djupare i myndigheternas handlingsplan för att minska matsvinn. Två chefer från hamburgerkedjorna Max och McDonalds möts i en duell om framtidens snabbmat.

På agendan finns också:

  • Senaste nytt inom forskning och myndigheter
  • Aktuella ämnen som matsvinn, offentlig upphandling och digitalisering
  • Smakfulla, goda och inspirerande exempel från hela landet
  • Verkstad: Hur ska kommunala och lokala livsmedelsstrategier se ut?
  • Innovationerna som möjliggör mer hållbar och hälsosam livsmedelsförsörjning

Tåg förlänger upplevelsen

Fram till 3 september är det extra billigt att anmäla sig, därefter blir det en tusenlapp dyrare. Deltagare som reser från Stockholm eller annan ort längs järnvägssträckan mot Göteborg dagen före Livsmedelsforum kan dessutom boka in sig på ett särskilt tåg som förlänger upplevelsen. SLU Future Food finns med på tåget för den som vill tala framtidsmat och hållbarhet redan då.

Läs mer och anmäl dig till på Livsmedelsforum.

Fakta
Tid: 2018-10-11
Ort: Göteborg
Arrangör: Aktuell hållbarhet, SLU Future Food
Relaterade sidor:
Sidansvarig: gunilla.leffler@slu.se